OH YEAH TIGER: Besetningen er Eirik Blakstad (gitar), Marius Dokken Hokstad (gitar), Oskar Rolstad Buvarp (gitar), Simen Sjølie (bass), Kim Uglum Reenskaug (trommer) og Petter Dehlie Frydenlund (vokal). Foto: Stillbilde

Oh Yeah Tiger med plan B - (se video)

Lørdagens lansering av Oh Yeah Tigers nye video ble annerledes enn planlagt som følge av koronaviruset.

Nes-bandet Oh Yeah Tiger tar for seg bygdedyret i sin nye, kreative og grensesprengende video «2150 OYTV». Bandmedlemmene beskriver den nye videoen som en banebrytende og eksentrisk musikkfilm om bygdedyret, søken etter identitet og tilhørighet.

HER ER DEN NYE VIDEOEN:

Lørdag hadde de invitert publikum i salen til en premierevisning med livekonsert i Keysers gate 1 i Oslo. Slik ble det ikke.

Omfattende konsept

– Vi skulle i utgangspunktet gjennomføre en slippfest med livemusikk til musikkvideovisning på enormt kinolerret vi hadde bygd, sier Petter Dehlie Frydenlund, vokalist i bandet.

Visuell kreativitet: Fra den nye videoen til Oh Yeah Tiger. Foto: Stillbilde

Det var også planer om et talkshow før konserten med gjester.

– Hele konseptet var lagd for publikum, som en teatralsk helhet for å utbrodere og forklare litt av tematikken i videoen «2150 OYTV», legger Dehlie Frydenlund til.

Bandet fant en alternativ løsning.

– Det vi endte opp med å gjøre i stedet ble kokt sammen på de siste to dagene før lørdag, basert på materialet vi hadde. Da vi leste på torsdag ettermiddag at kulturelle arrangementer hadde blitt gjort ulovlig, tok vi det som en utfordring heller enn å grave oss ned i søla og gi opp, sier Dehlie Frydenlund.

– Noe annet hadde vært for trist

Plan B skulle gjennomføres.

– Noe annet hadde blitt for trist, for vi sto der med et flott lokale, pa-anlegg, hjemmelagd kinolerret, filmregissør, 8-mannsband og det hele. Det ble en intens prosess hvor vi gjorde alt om til å spille hele den nye EP-en for kamera og ta opp fra miksebordet til senere utgivelse siden vi var så godt innøvd, sier Dehlie Frydenlund.

I tillegg lagde bandet et absurd talk show med Svein "Charter-Svein" Østvik som programleder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

BYGDEDYRET: Bygdedyret har fanget bandet. Foto: Stillbilde

– Det var kanskje enda mer spennende. Noe som vi tror blir veldig mørkt og morsomt for folk å se. Vi fikk også med to veldig dyktige fotografer på vår alder som plutselig hadde fri fra jobber i den «ekte» TV-bransjen, sier Dehlie Frydenlund.

Mer i gjære

Han legger til at selv om det var en enorm skuffelse å ikke få feiret den nye utgivelsen foran folk, ble det man endte opp med utrolig gøy.

Les også
Nes-musikere med video om bygdedyret

– Mye av æren for det skal regissør og venn av bandet Halvard Harboe ha. Vi har hatt et morsomt og lærerikt samarbeid med ham de siste ukene. Rogalendingen Harboe har blitt nødt til å lære seg postnummeret til Årnes, og å spise kebab på Dahls grill i prosessen. Nå har han satt seg selv i frivillig karantene og satser på å få gjort ferdig filmen fra lørdagen i løpet av måneden, sier Dehlie Frydenlund.

Mer er i gjære fra Oh Yeah Tiger, med andre ord.

Videoen er lagt ut på YouTube. Den kan ses på raumnes.no. En sprudlende og særdeles kreativ affære i tre akter, med opptak så godt som utelukkende gjort på Årnes.