Oaken Temple: Lucas Vidarsson har grunnlagt bandet Oaken Temple, der han selv er vokalist og gitarist. På den første EPen har han med seg øverst f.v. Tony Vavik (kontrabss), Tony Karlsen (trommer) og Marius Lien (gitar). Foto: Privat

Oaken Temple med EP fra Nashville

Direkte oversatt betyr Oaken Temple eiketemplet. Vokalist og grunnlegger Lucas Vidarsson har skrevet tre nye låter, og den nye EP-en «Allfather Oak» er mikset i country-delstaten Nashville.

– Foreløpig er det bare jeg som er fast medlem, men målet er at Oaken Temple skal ha et fast band, som for eksempel Nick Cave and the Bad Seeds, eller Neil Young & Crazy Horse, sier Lucas Vidarsson.

Det er ikke første gang at skogbygdingen står på scenen. I 2018 begynte han med et folkefinansiert folkepop-album, men prosjektet strandet med korona-pandemien. I 2019 framførte han Leonard Cohen-låter i Kulturkafeen under paraplyen St.Lawrence Band. Nå satser han for fullt med Oaken Temple-prosjektet, og den første EP-en kom ut 25. november i fjor.

Les også
Lucas har startet innsamling til eget plateprosjekt

På grunn av koronapandemien har EP-en fram til nå vært lite markedsført.

Mikset i Nashville

Den nye EP-en med navnet «Allfather Oak» er mikset i Nashville, hovedstaden i den amerikanske delstaten Tennessee. At miksingen skulle skje i delstaten som kjent som countrymusikkens vugge, var mer eller mindre tilfeldig.

– Jeg sendte ei melding til Henrik Maarud som gikk i klassen min, med spørsmål om han kunne mikse og mastre. Jeg visste at han ikke hadde tid, men spurte likevel, forteller Vidarsson.

EP-en er spilt inn i studioet til Marius Lien sommeren 2020. Henrik Maarud foreslo at Lucas skulle kontakte musikkprodusent Jerome Mason i Nashville.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg kjenner ingen i Nashville, men kom etter hvert i kontakt med Mason. Jeg måtte betale for jobben selv men synes resultatet ble veldig bra, sier Vidarsson, som først tenkte å gjøre mikse-jobben selv.

Et countryprosjekt

Oaken Temple betyr direkte oversatt eiketemplet, og bandnavnet prøver å formidle naturen som noe guddommelig eller hellig. Bandet har også ei egen nettside der både musikken og historien til bandet er tilgjengelig og åpen for alle, ellers er låtene tilgjengelige på strømmetjenesten Soundcloud.

– Dette er den første utgivelsen til Oaken Temple, men det er planer om å gi ut flere sanger, sier Vidarsson, som har skrevet og komponert alle låtene så langt.

Sjangermessig ligger Oaken Temple i americana, med innblanding av bluegrass og country. Vidarsson synes det er vanskelig å låse seg til en sjanger.

GJESTER OAKEN TEMPLE: Marius Lien er gjesteartist på Oaken Temple-utgivelsen « I Let You Go», der han spiller en ett-minutts gitarsolo på slutten av låta. Foto: Tommy Simon Norum

– På «Allfather Oak» spiller jeg gitar og synger, Tony Karlsen spiller trommer og Tony Vavik spiller gammeldags kontrabass med slap bass-teknikk. Marius Lien er gjesteartist og spiller gitarsoloen på «I Let You Go», en låt om en romantisk desperasjon om kar som mister ei dame og det beste som har skjedd han. Et kjent narrativ (handlingsgang, journ.anm.) fra country-sjangeren, sier Vidarsson.

Satser for fullt

Lucas har bakgrunn fra salg og kundeansvar innenfor byggebransjen. Han har spilt livemusikk i tolv år rundt i tre verdensdeler, og har vært vokalist i metalbandet Abzintas og black metal bandet Vesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nå prøver han seg på en annerledes formidling gjennom Oaken Temple.

– Jeg føler at jeg har noe å tilby gjennom tekster, musikk og gjennomføring, sier Vidarsson.

Målet er å gi andre glede gjennom tekster og musikk.

– Jeg er støpt i ei form der jeg liker å uttrykke meg og leve, og har alltid sett topp til britiske og amerikanske artister, sier Vidarsson, som alltid skriver tekster på engelsk.

– Jeg tenker ikke bare på Norge når jeg lager musikk, sier han, og håper at han etter korona-pandemien kan framføre låtene live og utvikle Oaken Temple-konseptet til nye høyder.

Les også
– Jeg har ikke bilder å sende så langt lenger, jeg har blitt en gammel mann