GHOSTS UTE PÅ SPOTIFY: De to WOOZOOM-medlemmene (f.v.) Harald Bach-Gansmo (keyboard) og John Arne Paulsen (bass/gitar/vokal) har i koronanedstengningen utgitt fire singler. Fredag ble "Ghosts" sluppet på Spotify. Foto: Privat

Ny WOOZOOM-singel høster respons fra Japan

Midt i korona-nedstengningen fikk de to WOOZOOM-medlemmene Harald Bach-Gansmo og John Arne Paulsen ny giv.

Nå er de ute med singelen «Ghosts» sluppet på Spotify, og bandet har høstet god respons fra Japan.

– Vi har prøvd å vise fram musikken vår utenfor Norge og vi har fått respons både fra her og der. WOOZOOM har blant annet en del fans i Japan, og det holder lenge, sier Harald Bach-Gansmo, keyboardist i Nes-bandet, som anno 2021 i tillegg består av John Arne Paulsen (bass, gitar og vokal).

GHOSTS: «Ghosts» er den fjerde WOOZOOM-singelen siden i fjor høst og ble fredag lansert på Spotify. Coverbildet er tatt i Nes-skogen og senere bearbeidet. Foto: Privat

I tillegg til Bach-Gansmo og Paulsen består WOOZOOM også av gitarist Arild Eriksen, som for tiden har tatt en pause fra bandet.

Les også
Livstegn fra WOOZOOM

Fikk ny giv

I fjor høst, midt i koronanedstengningen, blusset kreativiteten opp hos Bach-Gansmo og Paulsen, noe som førte til en første singelutgivelsen på lenge. Først ut var singelen "October", etterfulgt av "Mayfly" og "Mirrors" etter nyttår. Fredag 9. april kom det siste tilskuddet i låtkatalogen, og singelen «Ghosts» ble sluppet på Spotify. Låta føyer seg inn i sjangeren alternativ instrumental rock/pop/fusion.

Spøkelsesaktige lyder

Bakgrunnen for låtnavnet «Ghosts» er at Bach-Gansmo la inn noen effekter som framsto litt spøkelsesaktige, og dermed ble arbeidstittelen på låta «Bramsepotte», endret til «Ghosts».

– Ghosts ble til ved at Harald kom med et utkast basert på keyboard. Vi har på grunn av pandemien jobbet med musikken hver for oss, sendt digitale filer fram og tilbake, og ringt hverandre helt til vi mente at låta var moden for publikum, forteller Paulsen.

Coverbildet til «Ghosts» er i utgangspunktet hentet fra Nes-skogen, og i bildet ble det i etterkant klonet inn et par katteøyne for å øke mystikken.

Et herlig avbrekk

Bach-Gansmo slår fast at å lage musikk er et herlig avbrekk fra koronahverdagen.

– Å lage musikk sammen med andre er utrolig inspirerende, spennende og et herlig avbrekk fra hverdagen. Man kan jo ikke reise noe sted, men det vi lager reiser verden rundt, sier Bach-Gansmo, som ikke utelukker at det kommer mer musikk fra WOOZOOM i 2021.

WOOZOOM ga i 2017 ut albumet Hipdone. De har valgt Spotify som publiseringsplattform, og håper å nå ut til publikum både i inn og utland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både Bach-Gansmo og Paulsen er enige om at den kreative prosessen er det som inspirerer, og at låtene finner vegen ut til publikum.

– Det er prosessen og det kreative som er tingen. Vi gjør det i vårt tempo, men at vi publiserer på Spotify gjør at vi i alle fall skjerper oss litt ekstra, noe jeg håper høres i materialet vårt, sier Bach-Gansmo.

Les også
På hjemmebane