Her er Nes Skolekorps i aksjon i 1. divisjon, den øverste divisjonen, i årets NM janitsjar i Larvik. I forgrunnen sitter en av de to dommerne i salen.
Her er Nes Skolekorps i aksjon i 1. divisjon, den øverste divisjonen, i årets NM janitsjar i Larvik. I forgrunnen sitter en av de to dommerne i salen.

Nes Skolekorps oppnådde 87 poeng i helgens NM janitsjar

Nes Skolekorps plasserte seg på en 10. plass i 1. divisjon i årets janitsjar-NM for skolekorps.

65 skolekorps var i aksjon i NM i Larvik i helgen. Nes Skolekorps stilte i den øverste divisjonen, 1. divisjon, janitsjar, med stykket «Overture To A New Age» av Jan de Haan. Det endte med 87 poeng av 100 mulige og 10. plass.

Dirigent Thomas L. Høiby Verket er fornøyd med det unge korpsets framføring av det over 12 minutter lange stykket.

Fornøyd dirigent

– Ja, jeg synes vi skal være fornøyd med dette. Poengsummen kunne jo vært høyere, men vi har en ny årgang på vei i korpset som må få lov til å bli mer scenevante før vi kan håpe på topplassering, sier Høiby Verket.

– Hvis vi hadde spilt opp mot vårt beste så kunne vi fort vært to-tre plasser lenger opp, men sånn er det med konkurranse i musikk. Alt må klaffe.

Dirigenten legger til at korpset ikke helt hadde dagen på scenen denne gang.

– Med tanke på det, synes jeg poengsummen er helt grei. Egentlig veldig grei. Hvis vi hadde spilt opp mot vårt beste så kunne vi fort vært to-tre plasser lenger opp, men sånn er det med konkurranse i musikk. Alt må klaffe, sier Høiby Verket.

– Har masse å gå på

Nes-dirigenten betegner nivået på toppkorpsene i NM som helt vanvittig.

– Vinneren fikk 99 poeng. Og det var helt fortjent! Vi har en lang vei å gå hvis vi skal slå dem, og det er kanskje ikke målet heller. Men vi skal fortsette å jobbe videre med den nye generasjonen vi har på gang nå. Det gleder jeg meg til, sier Nes-dirigenten.

Han understreker at han langt fra er misfornøyd med 10. plass.

– Kort oppsummert; 87 poeng på en «dårlig dag», med en så ung besetning som vi har, er veldig bra. Vi har masse å gå på og jeg gleder meg til framtiden, sier Høiby Verket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Positive kommentarer

Det vanket også mange positive dommerkommentarer.

– Korpset spiller med veldig god dynamikk, skriver den ene dommeren. Dette er blitt et godt varemerke for dirigent Høiby Verket som evner å gjenskape dette sesong etter sesong.

– Fin klang

En annen dommer byr også på rosende omtale:

– Takk for konserten. Det var kjekt å høre på dere. Dere har fin besetning, fin klang i treblås, fin klang i messing og kjempefint slagverk, skriver hun blant annet.

99 av 100

Midtun Skoles Musikkorps fra Bergen tok steget helt til topps på 1. divisjonspallen i årets NM. Med vanvittige 99 av 100 mulige poeng kunne korpset juble over seieren. De plasserte seg dermed foran Skjold Skoles Musikkorps fra samme by og Voksen Skoles Musikkorps fra Oslo, som fulgte på plassene bak.

Framføringene i årets NM ble gjennomført i Bølgen kulturhus og Sliperiet Larvik. NM skolekorps janitsjar har vært arrangert siden 1975.

john@raumnes.no