SPRUDLENDE KOLLEKTIV: Oh Yeah Tiger kan betegnes som et grenseløst, musikalsk fyrverkeri uten filter. Nå er de aktuelle med ny låt og video om bygdedyret. Foto: Privat Foto: Privat

Nes-musikere med video om bygdedyret

Nes-bandet Oh Yeah Tiger presenterer det grensesprengende videoverket «2150 OYTV».

Bandmedlemmene beskriver sin nye video som en banebrytende og eksentrisk musikkfilm om bygdedyret, søken etter identitet og tilhørighet.

FAKTA OM OH YEAH TIGER

Oy Yeah Tiger beskriver seg selv på Facebook som «bandet for deg som ikke liker andre band – en ikke-moraliserende livsledsager som spiller bare alternativ rock».

Besetningen:

Eirik Blakstad (gitar), Marius Dokken Hokstad (gitar), Oskar Rolstad Buvarp (gitar), Simen Sjølie (bass), Kim Uglum Reenskaug (trommer) og Petter Dehlie Frydenlund (vokal).

Lørdag inviterer bandet til en premierevisning med livekonsert i Keysers gate 1 i Oslo.

Med utgangspunkt i hjemstedet Årnes utforsker bandet temaer som jantelovsmentalitet, farskomplekser, søken etter autentisitet, konformitetspress og mulige måter å unnslippe disse kreftene på.

Charter-Svein

– Musikken endrer seg på finurlig vis sammen med tematikken i videoen, fra den rockete åpningen på den lokale kebabkiosken, til den mørke, popaktige avslutningen på den lokale nattklubb/restauranten La Perla, forteller bandmedlemmene.

Det hele pakkes inn av humor og «en absurditet som ligger som et teppe rundt hele universet».

I rollene finner vi bandet selv, bandets fedre og selveste Charter-Svein, Svein Østvik, som bandets mentor.

Les også
Oh Yeah Tiger med plan B - (se video)

Filmen og musikken er skrevet, produsert og regissert av bandet selv og laget på Årnes etter dugnadsprinsippet. Musikken til videoen inneholder saksofoner, groovy beats og fengende melodier.

Snille kjeltringer

En er nødt til å bli fengslet av dette humoristiske, energiske bandet bestående av en vennegjeng med «snille kjeltringer». Med et underliggende alvor, følsom vokal og det de betegner som performative konserter som tar avstand fra den tradisjonelle konsertformen, skaper de et eget, originalt univers både visuelt og musikalsk.

Oh Yeah Tiger er et rockeband, med en litt punkete, alternativ stil. Her er bandets egne beskrivelse: «Sangbare melodier som fester seg, uten å bli irriterende, men som gir deg lyst til å leve lengre, være ung for evig, og aldri, aldri legge deg».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Besetningen er Eirik Blakstad (gitar), Marius Dokken Hokstad (gitar), Oskar Rolstad Buvarp (gitar), Simen Sjølie (bass), Kim Uglum Reenskaug (trommer) og Petter Dehlie Frydenlund (vokal).