Dirigent Thomas lepanto Høiby Verket er fornøyd med innsatsen til Nes Janitsjarkorps i NM som ble arrangert i helgen.
Dirigent Thomas lepanto Høiby Verket er fornøyd med innsatsen til Nes Janitsjarkorps i NM som ble arrangert i helgen. Foto: Andrea Sverdrup Wennemo

Nes Janitsjarkorps er fornøyd med NM-innsatsen

Nivået i NM for janitsjarkorps er svært høyt, også i 4. divisjon der Nes Janitsjarkorps deltok fredag.

Korps-NM

Nes Janitsjarkorps oppnådde 86,5 poeng, noe som holdt til en 11. plass blant 16 deltakere. Dirigent Thomas L. Høiby Verket er fornøyd med sine disipler.

– Vi er veldig fornøyd med framføringen. Det var veldig mye bedre enn i Regionmesterskapet forrige helg, sier dirigenten.

Han konstaterer at korpset har jobbet virkelig bra den siste uka før mesterskapet.

– Framføringen under NM fredag er den beste vi har hatt. Nivået i 4. divisjon er veldig høyt! 3. - 5. divisjon har ganske høyt nivå til de divisjonene å være. Det er veldig mange korps i 4. divisjon, og det er ingen selvfølge at vi skal klamre oss til en topplassering der hvert år, sier Høiby Verket.

Han gleder seg over en god utvikling i korpset.

– Vi har utviklet oss masse. Da er det ikke noe mer vi får gjort, og vi får ta imot den plasseringen vi fikk. Vi rykket ikke ned, og det er det viktigste for oss, sier han.

Han legger til at det koster mer enn nok å holde nivået i denne divisjonen, og han merker merker seg at flere korps som i fjor var i 3. divisjon endte bak korpset fra Nes.

– Når det er så mange som 16 korps i hver divisjon, er det vanskelig for dommerene å skille de som er ganske jevne midt på treet i divisjonen. Da kan man like godt havne på 6. plass som på 13. plass, sier Høiby Verket.

Han fastslår at hvis man skiller seg ut enten veldig positivt eller negativt så er det lettere å plassere korpset riktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– All ære til de som dømmer slike konkurranser. Med så mange korps over flere dager blir man ganske utslitt i hodet, og jeg synes de gjør en kjempejobb! sier dirigenten.

Nes Janitsjarkorps ble "middelhavsfarer" denne gang.

– I år skilte vi oss ikke veldig ut, og vi havnet derfor i den gruppa midt på og ble plassert som nummer 11. Ut fra musikkvalg og selve framføringen så synes jeg plasseringen er helt grei, sier Høiby Verket.

I 4. 5. og 6. divisjon var det god geografisk spredning på vinnerne. Arne Musikkforening fra Bergen vant 4. divisjon, mens hedmarkskorpset Åsnes Musikkforening vant 5. divisjon. 6. divisjon ble vunnet av Kristiansand Janitsjar.

Hele 113 korps deltok i årets NM-konkurranse i Trondheim. Det ble konkurrert i hele åtte divisjoner fordelt på fire ulike saler.

– Vi skal jobbe enda bedre neste år, velge bedre musikk, og skille oss ut slik at vi får en bedre plassering, sier Høiby Verket.

Musikkforeningen Nidarholm hentet hjem Kongepokalen etter NM-seier i 1. divisjon.

John Arne Paulsen

john@raumnes.no