Eplene er ikke falt fra trærne før Lise Askvik fra Nes starter jobben med å bringe julemusikk ut til folket.

Nå starter Lise Askvik jula - iallfall på radio

– Julemusikk er som en lykkepille for øret, sier nesbuen, som er julemusikkvert for hele landet.

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele landet med julemusikk og hyggelig selskap døgnet rundt frem til siste barnål ligger trygt i støvsugeren.

– Julemusikk på radio er veldig populært, og lyttertallene skyter i været når adventstiden nærmer seg. Men vi ser også at mange liker å tjuvstarte på julestemningen allerede fra månedsskiftet september-oktober, sier den erfarne programlederen i en pressemelding fra Bauer Media.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Lykkepille for øret

Lise Askvik som er oppvokst i Nes, er godt kjent med å lage radiosendinger i og rundt julen, etter mange år i ulike radiokanaler. Likevel kan hun forsikre om at hun aldri blir lei.

– Julemusikk er som en lykkepille for øret, sier hun, og legger til at hun er glad for å se at mange er like glad i musikken og stemningen i førjulstiden som hun selv er.

Ifølge analysebyrået Nielsen lyttet over 300 000 mennesker til Juleradioen i oktober i fjor. I november økte antallet lyttere til over 750 000, og i løpet av desember var over 1,6 millioner innom kanalen, som sender julemusikk hele døgnet.

Juleradio syv år på rad

Bak Juleradioen står Bauer Media, som ellers er kjent for radiostasjoner som Radio Vinyl, Radio Norge, Radio Topp 40 og Radio Rock, i tillegg til podkaster som Avhørt, Siri og de gode hjelperne og Langkjøring med Geir Schau. Ansvarlig redaktør, Kristoffer Vangen, er veldig fornøyd med at Juleradioen snart går på lufta for syvende år på rad.

– Det har blitt en av årets hyggeligste arbeidsoppgaver, og det er ekstra gledelig at Juleradioen også leverer svært gode lyttertall, sier han i pressemeldingen.