TVILLINGER: Inspirert av Raumnes-journalist Tommy Norum møter rollefiguren Tomsi Monorum sin tvilling for første gang. Monorum er spilt av Frøydis Steinsland. Foto: Erik Røseid

SE VIDEO: Tommy møtte Tomsi – slik reagerte Raumnes-journalisten

Journalist Tommy Norum fikk seg en overraskelse på generalprøven av Sølvkonglenes gåte.

En time før scenelysene tente og skuespillere gikk på scenen, fikk Raumnes-journalisten Tommy Norum en prat med en av rollefigurene.

Blant troll, eiendomsmoguler og Folka tok Norum en prat med en av de fire journalistene i forestillingen Sølvkonglenes gåte.

– Jeg liker stilen og ikke minst barten, sier Tommy, og smiler i det han møter rollefiguren Tomsi Monorum.

Utstyrt med speilreflekskamera, skriveblokk og penn, tok de to journalistene en prat om helgas forestilling.

– Kan du fortelle noe som forestillingen, spør Tommy.

– Det handler om troll, mer kan jeg ikke si, røper Tomsi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

UNIVERS: Rett før generalprøven torsdag kveld varmet den store skuespillergruppen opp. Foran spektakulære kulisser skal de ta nesbuen inn i et nytt juleunivers. Foto: Erik Røseid
Les også
Ønsker velkommen inn i et helt nytt juleunivers

Briller og bart

Bak barten er skuespiller Frøydis Steinsland journalisten Tomsi Monorum. Hun spiller også en av flere troll i Sølvkonglenes gåte. Hun forteller at likheten er slående og at inspirasjonen kom fra lokalavisen.

– Jeg har kun sett bilde av Tommy, og synes at rollen passer godt, sier Frøydis og forteller at figuren er en del av et journalistlag på fire som følger med gjennom fortellingen.

JOURNALISTER: Fra venstre skuespillerene Anne-Line Finstad , Frøydis Steinsland som rollefiguren Tomsi Monorum, Hanne Sørby Husås og Marie Sørensen. Foto: Guro Skjelderup

Mens de to ler av matchende barter og flanellsskjorter forteller Tommy at han fikk nyss om karakteren som han gjerne ville intervjue selv.

– Det er mer som en tvilling enn en parodi, smiler Frøydis.

– Det var veldig stas å se en rollefigur inspirert av meg selv – jeg ser at vi ligner, avslutter Norum.

Se en kort snutt av møtet mellom Raumnes-journalist Tommy Norum, og Sølvkongle-journalist Tomsi Monorum på Raumnes sin Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Pandemien påvirker fortsatt billettsalget i Nes