Morsom spenning for nysgjerrige barn

Bobbie Peers, Sandra Steffensen: papegøyehelikopteret

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Bobbie Peers

Norske Bobbie Peers gjorde braksuksess med Luridiumstyven i 2015 og resten av serien om William Wenton i årene etter. Nå har Peers skrevet en hylende morsom og spennende serie for litt yngre barn, fantastisk og like fantasifullt illustrert av Sandra Steffensen. Det har kommet foreløpig tre bøker i serien Oppdagerklubben og mange flere bør komme. Dette er en serie for nysgjerrige barn og en sann fryd å lese høyt for voksne. Peers leker med ord og får oss voksne til å tenke oss om både en og to ganger.

Ella elsker å bygge om ting og har i første bok klart å bygge om en globus som gjør at hun selv krymper og blir ført inn i en veldig annerledes og spennende globusverden. Der treffer hun den unge luftskipkapteinen og oppdageren Felixander-Koriander-Kokkosander, som har fått i oppdag (ja, oppdag, ikke oppdrag) å finne ut hvorfor en ubåt nå flyr over vann i stedet for å seile under. Ubåtens drivstoff er marshmallows og nå spruter det store og små marshmallows ut av båtens maskineri.

Ella og Felix må løse problemene før pirajapiratene klarer å slå kloa i dem. I bok to lander Ella og Felix i ørkenen for å finne ut hvorfor det plutselig har begynt å regne skilpadder og i tredje bok befinner de seg i jungelen med svære, skumle planter og edderknopper. (Ja, edderknopper!) For ikke å snakke om de latterlige aperkattene (riktig ja; apeRkatter) som beskytter treet med hvalnøttene(!) Hvalnøttene er i ferd med å knekke og må raskt fraktes til havet før babyhvalene spretter ut av nøttene. Men papegøye-helikopteret som skal gjøre dette er fanget i nettet til edderknoppen og kapteinen Papa Gøya (garantert verdens minste ropende mini-papegøye) er innelåst på do! Bøkene er stappet med spenning og handlingen drives lynraskt framover. Her er ingen dødpunkter, kun latterpauser. Bøkene er gjennomillustrert med herlige tegninger, er på i underkant hundre sider og kan leses selv av barn på mellomtrinnet. Som høytlesningsbok passer den fra 6 til 100 år