Fornøyd med salget: Sigrun Werner er fornøyd med å ha fått solgt mye av kunsten sin på sine siste utstillinger.

Mange har sikret seg et kunstverk av Sigrun Werner

– Det er veldig deilig å få solgt, det er jo tross alt det vi kunstnere lever av, sier Werner.

Den siste tiden har Sigrun Werner benyttet til å vise frem verkene sine på utstillinger. Nylig viste hun frem en større del av sitt store Afrika prosjekt enn noen gang på Jessheim, nå viser hun deler av samme prosjekt i Oslo.

– Nå har jeg fått vise fram en større del av Afrika-prosjektet enn jeg har fått muligheten til før. Ullensaker kunstforening har jo et stort galleri på Jessheim, forteller Werner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Solgte originaler og trykk

På åpningsdagen kom et brødrepar opprinnelig fra Tanzania for å danse, hele showet og utstillingen ble veldig godt mottatt.

– Det er veldig moro når folk faktisk liker det du viser fram. Jeg var jo på utstillinga ganske mye selv også når den var oppe, der kom jeg naturligvis i kontakt med folk som hadde en viss tilknytning til Afrika, som kunne fortelle interessante historier, sier Werner til avisa.

Werner forteller at salget av både originaler og trykk har vært veldig bra.

– Det er veldig deilig å få solgt, det er jo tross alt det vi kunstnere lever av.

Ved utstillingen på Jessheim, solgte Werner to store originaler samt flere små, i tillegg til mange digitaltrykk. Ferdig innrammet kan man kjøpe trykkene for mellom 1200 og 3200 kroner. Uten ramme går de for 900 til 2500 kroner.

Les også
Sigrun Werner livnærer seg på kunsten: Nå vil hun undervise og hjelpe andre

Ambassadør på besøk

På onsdag kveld åpnet Werners utstilling i Oslo i galleri H12. Den kvelden kom en uventet gjest på besøk.

– Siden kunsten min var inspirert av så mange forskjellige land i det sørlige Afrika, måtte jeg gjøre litt ambassade-research. Det jeg fant ut av var at bare Sør Afrika, av alle landene jeg hadde vært i, hadde en ambassade i Norge.

Werner hadde vært på besøk i Namibia, Sør Afrika, Zimbabwe og Malawi ved separate reiser. De andre landene hadde sin nærmeste ambassade i Tyskland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg sendte da en melding til ambassaden og fikk svar om at Her Excellency Ms. Delores Kotze, som ambassadøren til Sør Afrika så fint heter, skulle komme til utstillingen på besøk, forteller Werner.

Besøk fra Sør Afrikansk ambassadør: Sigrun Werner fikk et overraskende besøk av H.E. Ms. Delores Kotze, ambassadøren fra Sør Afrika.

Kunstneren forteller videre at Kotze var en utrolig hyggelig dame som var spesielt interessert i Namibia. Dette var nemlig hvor hun kom ifra. Namibia var en del av Sør Afrika helt til 1990.

– Hennes besøk gjorde kanskje utstillinga litt mer spesiell enn hva jeg tidligere hadde forestilt meg, forteller Werner.