Man kan gjøre som man vil, eller?

Ellen Mette Finsveen: Kardemommeloven

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

I denne boka møter vi Anders. Han er en lystig kvinnebedårer, men også en ansvarsfull og sympatisk lege. Han lever etter kardemommeloven som sier at man kan gjøre som man vil – bare man er snill og grei. Han har et enkelt forhold til damer og ikke noe ønske om å komme inn i et seriøst forhold.

Og vi møter Malin - ei eventyrlysten og livlig jente som trenger at noe skjer rundt henne. Hun syns det er helt ok å bo i Oslo, men får panikk når hun tenker at hun skal bo der for alltid. Malin er samboer med pertentlige og seriøse Kristian. Kristian har et behov for trygghet og faste rammer, mens Malin trenger luft under vingene og frihet. De bor i hans leilighet, mens hennes leies ut. Kanskje er den ikke solgt fordi hun ser at det kan bli behov for den seinere?

Malins og Anders’ veier krysses igjen etter mange år. De var en gang kjærester, men da hun reiste til Argentina for ett år - og han rotet med ei annen jente etter tre måneder, ble det slutt. Nå treffes de tilfeldig via felles kjente, og de «tvinges» til å omgås. Etter hvert viser det seg at spenningen mellom dem ikke er borte…

Handlinga i boka foregår i Oslo over 4 måneder. Det handler om å finne ut av hva man selv vil, hva man er villig til å ofre og hva man er villig til å gi og til å tilgi. Det handler om å ta valg. Det handler om kjærlighet, det å blottlegge seg helt og vise seg svak – eller eventuelt sterk. Og det handler om savnet etter en mamma som døde så altfor tidlig.

Dette er en lettlest og underholdende feelgood-roman, og som også gir gode muligheter for refleksjon.