DIGITAL LÅTSKRIVING: Ved hjelp av digitale løsninger og kommunikasjon via PC har keyboardist Harald Bach-Gansmo (øverst) og bassist John Arne Paulsen i WOOZOOM komponert singelen "October", som er tilgjenglig på Spotify. Foto: Privat

Livstegn fra WOOZOOM

Koronaen blåste nytt liv i Nes-bandet WOOZOOM, som nå er ute med en rykende fersk singel på Spotify.

2020 har vært et vanskelig år for musikklivet, enten man lever av musikken eller kun spiller sammen mer på hobbybasis. Mange er blitt forhindret fra å øve sammen, og ikke minst har man mistet muligheten til å spille konserter for et levende publikum.

Korona

– Vi savner jo muligheten til å øve på samspill. Terping på detaljer, musikk-lek og latter. Og ikke minst det å kunne framføre det hele for et publikum, sier John Arne Paulsen, bassist fra Årnes.

Så hadde det seg slik at koronaviruset på mange måter blåste nytt liv i bandprosjektet WOOZOOM, som foruten bassist Paulsen, består av Harald Bach-Gansmo – keyboards og Arild Eriksen – gitar.

Hjemmestudio og PC

På årets mørkeste dag, 21. desember, ga WOOZOOM ut singelen «October» på Spotify. I tråd med det trioen har laget tidligere, dreier det seg om instrumentalmusikk.

– Etter den utgivelsen går det jo mot lysere tider, og vi har mer på gang, forsikrer Bach-Gansmo.

Han er oppvokst i Vormsund men bor nå på Jessheim, der han har ominnredet et av rommene til et hjemmestudio. I løpet av de siste månedene har han laget skisseutkast til en rekke låter. Disse sendte han ut til de øvrige musikerne.

Samme språk

– Jeg tente på dette opplegget og gikk til innkjøp av lydkort og utstyr slik at vi kunne sitte hver for oss hjemme og lage musikk sammen, sier Paulsen.

Med teknologi som snakker samme språk, og et ganske så anstendig antall kontakter fram og tilbake, ble låta «October» til, uten at bandmedlemmene så hverandre i levende live i perioden.

FRA GUTTEROMMET: John Arne Paulsen (til venstre) og Harald Bach-Gansmo i WOOZOOM har komponert ny musikk sammen fra hvert sitt «gutterom» (montasje). Foto: Privat

– Vi har hatt noen timer der Harald har sittet på Jessheim og koblet seg til min PC i mitt lille «gutterom» på Årnes, sier Paulsen.

Digital nødløsning

Det er Bach-Gansmo og Paulsen som står bak "October". De lover at mer musikk er på gang, og de fortsetter i en slags alternativ, instrumental rock/pop-sjanger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har et behov for å skape musikk sammen, og da er det kjekt å kunne ty til slike digitale "nødløsninger" som disse vi har funnet fram til, sier Bach-Gansmo.

– Hvorfor har dere kalt den nye låta «October»?

– Vi følte at vi sto ved et veiskille i oktober. Det var da vi for alvor begynte å skape WOOZOOM-musikk igjen, sier Paulsen.

WOOZOOM har fra før gitt ut albumet «Hipdone», med ti låter som også kan høres på Spotify.