Leser du helst aviser og magasiner?

Pressreader gir deg enkelt tilgang til mer enn 7000 aviser og magasiner

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Nes bibliotek abonnerer på mange papirutgaver av aviser og blader, deriblant Raumnes. Alle som kommer innom oss kan lese disse. Men visste du at vi også har en digital løsning for aviser og magasiner? Biblioteket abonnerer på Pressreader. Dette gir deg enkelt tilgang til mer enn 7000 aviser og magasiner. Innholdet leveres fra mer enn 100 land, på over 60 språk! Og det er magasiner for både barn, ungdom og voksne.

Du kan velge om du vil laste ned Pressreader som app på mobil eller nettbrett, eller lese fra pc i biblioteket. For å kunne bruke Pressreader, må du koble deg til bibliotekets trådløse nett. Deretter kan du fritt laste ned aviser og blader i 7 dager. Avisene og bladene er i fulltekst, identisk med den trykte utgaven, og de er tilgjengelig fra utgivelsesdagen. Du kan velge å la appen laste ned utgaver automatisk når du er innom biblioteket. Det er enkelt å finne fram til ønsket lesestoff. Du kan for eksempel begrense utvalget på språk, land eller kategorier. Det er stort utvalg av kategorier. Noen eksempler er dyr, kunst, biler, økonomi, hobby, mote, gaming, helse, musikk, datateknologi, friluftsliv, sport og historie.

Nedlastede publikasjoner er tilgjengelig for deg helt til du sletter dem. I Pressreader er det noe som heter HotSpot Map. Der er det mulig å se hvilke HotSpots som finnes i verden. HotSpots er steder som tilbyr fri tilgang til PressReader. Som bruker har man tilgang via wifi fra HotSpots og man kan lese på samme måte som beskrevet ovenfor. Alle bibliotekene i Viken er HotSpots, så det er bare å droppe innom når du trenger litt å lese.