HILLJACKS: Countrybandet Hilljacks, med Carina Kvernes fra Brårud som vokalist, har trukket fulle hus både i inn- og utland.

Kultur- og idrettsgalla: Se hvem som er nominert

9. desember skal kulturen, idretten og frivilligheten i Nes hylles i en storstilt festaften. Raumnes presenterer de nominerte.

Under kultur- og idrettsgallaen skal det deles ut priser i en rekke kategorier innen idrett, kultur og frivillighet.

Her presenteres de nominerte til årets kulturpriser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kategoriene er årets gruppe (scenekunst, teater, musikk), årets kvinnelige utøver/artist/kunstner og årets mannlige utøver/artist/kunstner.

En egen jury kårer en vinner i hver kategori. I juryen sitter ordfører Grete Sjøli, kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen, kulturhusleder Ola Andre Olsen, representater for kulturrådet, idrettsrådet og friluftsrådet, samt representanter for gallaens tre hovedsponsorer Aurskog Sparebank, Akershus Energi og Raumnes.

HER KAN DU STEMME PÅ KANDIDATENE TIL PUBLIKUMSPRISEN!

Hilljacks

Hilljacks er et "urbant" bygdeband som siden oppstarten i slutten av 2014 har klart å markere seg kraftig i det norske og skandinaviske countrymiljøet. Bandet har siden oppstart gjort utallige jobber innenlands, men også utenlands, på store og små scener og høstet svært gode kritikker både fra publikum og arrangørene. Bandet består av blant andre Carina og Ståle Kvernes fra Brårud.

HILLJACKS: Carina Kvernes fra Brårud er frontfigur i Hilljacks.

Nes kunstforening

Frivillig organisasjon som formidler kunst ut til nesbuene. "Vi må ikke glemme at kunsten er for alle og at all kunst bygger på den forutsetning at vi alle har evner i et visst mon, enten til å gi eller motta." Sitatet er hentet fra invitasjonen til stiftelsesmøtet i Nes kunstforening i 1980.

UTSTILLING: I høst ble den 49. utgaven av Romeriksutstillingen vist i Nes kulturhus. Fra v. Martin Bjerke, Oddbjørg Reset og Terje Strømsæther i Nes Kunstforening.

Nes Revy- og amatørteater

Nes Revy- og amatørteater har som formål å drive med teater og underholdning på amatørteaters prinsipper. De vil gi barn og ungdom muligheter til å stå på en scene i ulike sammenhenger. Organisatorisk er foreningen inndelt i 3 grupper; barnegruppe, teatergruppe og revygruppe, som til sammen har 11 forestillinger per år i Storsalen i Nes Kulturhus.

SANG OG DANS: Nes revy- og amatørteaters revygruppe fyller hver høst storsalen i Nes kulturhus.

Ameli Isungset Agbota

Skuespiller som blant annet var å se som en av hovedpersonene i TV2s juledrama «Julestjerna» i fjor og som i sommer hadde en viktig rolle i Peer Gynt-spelet sammen med Aksel Hennie. Hun har også hatt roller i «Valkyrien» og «Små søte kaker».

PÅ GÅLÅ: Ameli Agbota spilte mot Aksel Hennie i Peer Gynt-oppsetningen under kulturfestivalen Peer Gynt på Gåla i sommer.

Amanda Delara

Amanda Delara er pop/R&B-artist. Hun ga ut sin første singel «Paper Paper» i mars 2017. Låta klatret til topps 20 på Spotify Viral både i USA og globalt. Hun har vært nominert til både Spellemannprisen i 2018 og P3 Gull i 2017 og 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NOMINERT: Amanda Delara er en av de nominerte kvinnelige artistene til årets kultur- og idrettsgalla.

Daniella Stende

Ung skuespiller og sanger som har gledet mange med teater og sang i åtte år. Hun er fordypningsstudent i Nes kulturskole og er skuespiller i Nes revy- og amatørteater, Nes teaterkompani og i Romeriksspillene.

UNG SKUESPILLER: Daniella Stende har gledet mange med sitt skuespiller- og sangtalent de siste åtte årene.

Henrik Maarud

Trommeslageren fra Skogbygda har siden han var fire år spilt med storebroren Amund Maarud i ulike bandsettinger, på en hærskare plater innen både blues og rock. I år har han laget plate sammen med Levi Henriksen og ikke minst blitt en del av gruppa CC Cowboys.

PÅ TURNÉ: Henrik Maarud har siden i sommer vært på turné med CC Cowboys.

Mathias Norum

Kjent for sine låter skrevet fra hjertet. Mathias har drevet med tekster og musikk i snart tre år. Målet er å kunne hjelpe mennesker som trenger det, og det vil han formidle gjennom sang. I høst er han aktuell med sitt debutalbum.

LOVENDE: Mathias Norum er en ung, lovende musiker.

Sveinung Oppegaard

Jobber til daglig i Nes kulturskole, men utmerker seg mest med podkasten «Snipp, snapp, snute», som har vokst til å bli Norges største. Nå utgis podkasten som barnebokserie. Sveinung er utdannet skuespiller.

SUKSESS: Sveinung Oppegaard fra Fenstad har suksess med barnepodkasten "Snipp, Snapp, Snute".