Home at last-gjengen har den siste uka brukt Pakkhuset som øvingslokale. F.v. Andreas Fossum, Morten Andersgaard og Audun Breen utgjør blåserrekka under lørdagens Steely Dan-hyllest i Nes kulturhus.
Home at last-gjengen har den siste uka brukt Pakkhuset som øvingslokale. F.v. Andreas Fossum, Morten Andersgaard og Audun Breen utgjør blåserrekka under lørdagens Steely Dan-hyllest i Nes kulturhus. Foto: John Arne Paulsen

– Kult å få være med på dette

Trombonist Audun Breen betrakter Nes-prosjektet «Home at last» som et flott avbrekk fra jobben i Oslo-Filharmonien.

I kveld, lørdag, er det duket for «Home at last», en hyllest av bandet Steely Dan, i storsalen i Nes kulturhus. På scenen står blant andre Audun Breen fra Brårud. Han har en stund nå hatt drømmejobben som solotrombonist i selveste Oslo-Filharmonien. Nå får han spille låter av Steely Dan sammen med musikalske venner fra Nes.

– Kult å få være med

– Det var litt kult å få være med på dette prosjektet. Jeg har alltid vært interessant å spille i hjembygda. Det å delta i kulturlivet i Nes har gitt meg mange muligheter. Selvfølgelig ville jeg være med på dette, sier Breen.

Steely Dans musikk kjente han godt til fra før.

Mange av LP-platene til fatter’n var av Steely Dan på 70-tallet

– Dette er en type musikk som jeg har et veldig sterkt forhold til. Mange av LP-platene til fatter’n var av Steely Dan på 70-tallet, og mange låter på lista hørte pappa mye på da jeg var liten. Jeg er generelt interessert i musikken fra den tiden, og jeg har hørt veldig mye på Steely Dan. Jeg kan kanskje betegnes som gammeldags sånn sett, sier Audun.

Audun Breen fra Brårud er trombonisten i blåserrekka lørdag.
Audun Breen fra Brårud er trombonisten i blåserrekka lørdag. Foto: John Arne Paulsen
Christina Gjestvang, Ingrid Berg Mehus, Ingelin Dahl Helbø og Thomas Ekman Håkonsen.
Christina Gjestvang, Ingrid Berg Mehus, Ingelin Dahl Helbø og Thomas Ekman Håkonsen. Foto: John Arne Paulsen

Han legger til at han har hatt mange øvingstimer med trombone til plater av for eksempel Earth Wind & Fire og Chicago.

Spilte med Supertramp

Det legendariske britiske bandet Supertramp er en annen favoritt.

– De fikk jeg faktisk æren av å spille sammen med i fjor via filharmonien, forteller Audun, og legger til at han ikke har et like godt forhold til mye av musikken som er en del av hans oppvekstperiode.

Blåserrekka består foruten ham av Andreas Fossum (trompet) og Morten Andersgaard (saksofon).

Dyktige blåsere

– Samspillet fungerer bra?

– Ja, jeg har inntrykk av det. Vi har alle tre spilt sammen i Nes Storband og i andre sammenhenger. Vi hadde første prøve med blås søndag, og det meste satt bra, sier Audun.

Han roser Erland Helbø, som i tillegg til å spille gitar har arrangert alle låtene som framføres.

– Erland har lagt ned mange timer i arbeidet med å skrive gode arrangementer, også for blåserne. Det har gjort at vi har spart mye tid med tanke på samspillet, sier den dyktige trombonisten.

To fra Brårud

– Dette er et greit avbrekk fra jobben i Oslo-Filharmonien?

– Ja, det er det jo. Det som også er litt kult er at jeg har spilt med Erland en del før og at vi begge er fra Brårud. Vi har drevet med musikk på heltid i hvert vårt felt og nå står vi her og spiller sammen, sier Audun.

Han legger til at Bert Nummelin, som også er sentral i organiseringen av Home at last-konserten, var hans trommesettlærer i sin tid.

– Nå ble ikke trommer hovedinstrumentet mitt, men jeg spiller trommer også innimellom, sier Audun.

Besetningen

Følgende besetning er å se og høre på scenen lørdag kveld:

Audun Breen (trombone), Andreas Fossum (trompet), Christina Gjestvang (vokal), Ingelin Dahl Helbø (vokal), Lasse Kulsrud Nordby (bass), Morten Andersgaard (saksofon), Ingrid Berg Mehus (vokal), Thomas Ekman Håkonsen (vokal), Wollert Krohn-Hansen (tangentinstrumenter) og Pim (vokal/gitar).

Mange i musikkverdenen har beskrevet Steely Dan som en øy du kan rømme til ved behov. Lørdag finner du den musikalske øya i Nes kulturhus.

john@raumnes.no