70–90 ÅR: Johny Jørgensen, Ellen Stokke, Synnøve Inngjerdingen, Jorunn Melland, Kirsten H. Emilsen, Bodil Grenaker (foran t.v.) og Ingrid Helene Wahl gleder seg til utstilling. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Kreative seniorer klare for galleriet: – Vi er veldig spent

De lover en variert utstilling, men røper ikke alt de skal vise fram. – Kom og se selv, er deres oppfordring.

Kreativiteten blomster og latteren runger når medlemmene i Seniorpaletten møtes til sin ukentlige maleøkt. Hver fredag samles de rundt malebordet i et gammelt klasserom i andreetasje på Årnes gamle skole.

Annethvert år har de utstilling, og fredag la de siste hånd på verket på noen av bildene de skal vise fram i årets utstilling.

– Det er litt stressende, og vi er veldig spent. Vi prøver så godt vi kan å ha med noe nytt hver gang, sier Ingrid Helene Wahl.

Les også
– Farger gir glede

Figurer i fri dressur

Nå skal de siste årenes produksjon vises fram, og seniorene lover en variert utstilling. Johny Jørgensens figurer i fri dressur er noe av det som skal stilles ut.

– Det er skulpturer som er laget av flytende plast, sier han.

I likhet med de andre utstillerne har han også med bilder. Motivene som vises er alt fra abstrakte malerier til naturbilder, mennesker, fotografier og tegninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sosialt møtepunkt

Seniorpaletten har per i dag 15 medlemmer i alderen 70 til 90 år.

– Det er veldig viktig å ha et sosialt møtepunkt. Her er det mye latter, og vi inspirerer hverandre, sier de og takker for at de får bruke lokalene i gamleskolen.

Utstillingen åpner i galleriet i Nes kulturhus tirsdag og er åpen til og med lørdag.