Kongelig romanse i fengende feel-good roman for ungdom

Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug: «Halve kongeriket; Arvingen»

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Glamour, bassengfester, influencere. Forelskelse, forviklinger og sosiale medier. Hemmeligheter, skam og frykt. Årets norske feel-good roman for ungdom har alt! I tillegg har den også den umulige kjærligheten mellom en kronprins og ei helt vanlig jente fra Horten.

Lena er 17 år og flytter med familien til Oslo for å få et miljøskifte. Lena har et par dramatiske år bak seg og foreldrene mener at ny skole og nye venner vil være godt for henne. Lena er ikke så sikker. Etter første skoledag er hun helt sikker på at å gå på Elisenberg skole vil bli alt annet enn udramatisk og bekymringsløst. Norges mest berømte søskenpar – de kongelige tvillingene – går i hennes klasse. Kronprinsen er kongen av sosiale medier, han legger ut bilder av ville fester og mindre lure påfunn i ett sett og søsteren er mildt sagt oppgitt og opererer som vaktbikkje. Lena har knapt vært ute sammen med andre ungdommer på over et år og har logget seg av alle sosiale medier, men alt snur brått da hun forelsker seg i kronprinsen…

Lena er redd for at fortidas hemmeligheter vil innhente henne og ødelegge det skjøre forholdet til kronprinsen. Det er ikke lett å sjonglere hjemmelivet med jetset-livet på Oslos vestkant. Ville fester i overdådige villaer og på store lystbåter. Mange nye inntrykk og nye bekjentskaper. Kronprinsessen har lagt ned forbud mot fotografering og ingenting skal legges ut i sosiale medier, men bilder av Lena og kronprinsen legges allikevel ut. Lena har tidligere smertelig erfart hvor ødeleggende sosiale medier kan være, nå virvles hun på nytt inn i spiralen, men i en annen rolle.

Romanen har et flott driv, er både spennende og morsom og føles som en netflix-serie i Skam-format. Fire forlag ville skrive kontrakt med forfatterduoen og manuset utløste budkrig i Danmark. Dette vitner om at bransjen har ventet på en slik type bok og har trua på den. Boka skriker også etter å bli filmatisert. Som voksen leser ble jeg fullstendig fengslet og venter i spenning på oppfølger og filmatisering.