Redaktør Fred C. Gjestad i Raumnes og ordfører Grete Sjøli ber om forslag til publikumsprisen.
Redaktør Fred C. Gjestad i Raumnes og ordfører Grete Sjøli ber om forslag til publikumsprisen. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Kast inn forslag til publikumsprisen

Hvem mener du fortjener årets publikumspris? Ordfører Grete Sjøli og Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad ber om forslag.

Klikk her for å nominere din kandidat

6. april finner historiens første kultur- og idrettsgalla sted i storsalen i Nes kulturhus. Initiativtaker er ordfører Grete Sjøli, som ønsker at nesbuer som har utmerket seg på idrettsarenaen, innen kultur eller frivillighet generelt skal få en egen festaften. Hele 11 priser skal deles ut under gallaen. En av dem er publikumsprisen. Nå ber Sjøli og Gjestad nesbuene komme med forslag til kandidater.

Ekstra innsats

– Publikumsprisen skal gå til en person, gruppe, lag eller en frivillig organisasjon som har utmerket seg for sin innsats for bygdas beste i løpet av 2017. De må ha gjort noe ekstra utover vanlig drift og ha vært en god ambassadør for frivilligheten, sier Gjestad.

Han oppfordrer Raumnes-lesere og andre til å gå inn på avisens nettside og sende inn forslag på kandidater. Videre blir tre kandidater nominert, og avstemmingen skal også skje gjennom Raumnes. Vinneren får sin fortjente heder under gallaen.

Forslag kan sendes inn fram til onsdag 21. mars, og de nominerte vil presenteres i Raumnes torsdag 22. mars. Gjestad og Sjøli oppfordrer alle til å gå inn å stemme.

– Dette blir Raumnes-lesernes bidrag under gallaen, sier Gjestad.

Presenterer de nominerte

– I de fleste kategoriene har vi tre nominerte som er fremmet av juryen. Disse vil presenteres i Raumnes de kommende ukene. Men det er kun publikumsprisen leserne kan stemme på. I de andre kategoriene vil juryen foreta kåringen, sier Sjøli.

Hun gleder seg til gallaen, der man skal vise bredden innen idrett, kultur og frivillighet i bygda.

Viser bredden

– Jeg er spent, men gleder meg veldig. Her vil det vises fram et stort mangfold både i form av nominerte, de som skal dele ut prisene og de som skal underholde. Det skal bli et enkelt, men stilfullt arrangement. Vi får en start nå, men allerede til høsten vil arbeidet med en ny galla starte, sier Sjøli.

Hun skal være konferansier under gallaen sammen med Lene Kulsrud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommunestyret har vedtatt at kultur- og idrettsgallaen innføres som årlig arrangement for anerkjennelse av kultur- og idrettsprestasjoner. Gallaen blir en samling for å hedre utøvere, idrettslag, lag og foreninger, artister og ensembler som har vunnet priser og plasseringer regionalt, nasjonalt og internasjonalt. I komiteen for årets galla sitter Heidi Sann (kulturetaten), Gerd Husås (Nes friluftsråd), kommunalsjef Lars Roald Johansen, ordfører Grete Sjøli, Tom Hagen (Nes idrettsråd), Leif Kulsrud (Nes kulturråd) og kultursjef Jan Magne Hanstad.

lisbet@raumnes.no