SNILL NESBU: Janne Lundhaug (t.v.) ble årets Snill nesbu, og mottok prisen av presseklubbens president Elisabeth Lunder.

Janne ble Snill nesbu

Gjeldsofferet Janne Lundhaug ble utnevnt til Snill nesbu, samtidig som Nes Presseklubbs tradisjonsrike julehefte ble lansert torsdag kveld.

– Snill nesbu er en erkjentlighetspris som tildeles en person eller organisasjon som opptrer profesjonelt og samarbeidsvillig overfor lokalpressen, sa presseklubbens president Elisabeth Lunder innledningsvis.

Les også
Ble svindlet av kjæresten: – Jeg er fortsatt helt «stuck»

Årets Snill nesbu er tildelt Janne Lundhaug, som for noen år siden ble svindlet av sin daværende samboer og satt i en håpløs økonomisk situasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har vist stort mot

– Du har rettet søkelys på identitetsmisbruk i nære relasjoner, og en direkte konsekvens av dette er at Norge nå har fått sitt første gjeldsregister, sa Lunder til Lundhaug.

Lunder pekte på at Lundhaug med kløkt og mot har bidratt til en samfunnsendring.

JUL I NES: Nes Presseklubbs julehefte er til salgs for 39. gang, her viser redaktør Tommy Simon Norum og distribusjonsansvarlige Grete Svendsen fram heftet.

Lundhaugs mareritt startet i 2016, og det viste seg at hennes daværende samboer hadde tatt opp forbrukslån i hennes navn i til sammen 14 banker. Ekssamboeren ble dømt til fengsel, og det ble bevist at Lundhaug aldri hadde sett noe til pengene eller vært involvert. Likevel krever bankene at hun betaler tilbake gjelden.

Julehefte for 39. gang

Samtidig med utdelingen av prisen, lanserer Nes Presseklubb også årets Jul i Nes. Det er 39. gang juleheftet kommer ut.

Les også
30 år siden åpningen av Auli senter: – Det gikk veldig bra med en gang

R&Ås håndballgruppe og Jerpestad og Brårud skolekorps skal selge juleheftet på dugnad, og etter hvert kommer det også i noen butikker rundt om i bygda.

Heftet er på 88 sider, og forsiden er tradisjonen tro lagd av Stig Saxegaard.

– Det er mye godt lesestoff, konstaterer redaktør Tommy Simon Norum.

Les også
Fikk sjekk på ti tusen kroner: – Det blir penger til moltelikør og blomster