annonse

Inviterer til americana på Pakkhuset

Lørdag står nok en gang MF35 på scenen i Pakkhuset. Fra venstre
Suksess på Pakkhuset: Leif Ottesen (gitar), Henrik Maarud (trommer), Lars Aas Hansen (gitar) og Per Tobro (bass). (Foto: Tommy Simon Norum)
: (Foto: )

Lørdag inntar det lokale bandet MF35 scenen på Pakkhuset. De fire nesbuene spiller musikk i sjangeren americana, og håper å skape liv i hjembygda.

Tommy Simon Norum

– Vi har ikke spilt sammen siden november 2017, sist gang vi spilte på Pakkhuset, sier gitarist Lars Aas-Hansen, som sammen med Leif Ottesen, Per Tobro og Henrik Maarud utgjør MF35.

Siden tre av bandmedlemmene også er med i ELO-bandet «Living Thing», som gjorde suksess i kulturhuset i september under Matfestivalen, har MF35 ligget på is. Lørdag er det igjen duket for ny konsert.

– Vi skifter ut noen låter, ellers er det stort sett det samme som vi spilte forrige gang, forteller Aas-Hansen.

Flere spillejobber

MF35 har samlet sammen fire spillejobber på nyåret, og etter Pakkhus-konserten går ferden videre til kulturpuben på Lillestrøm og Kreti og Pleti på Jessheim. Sjangeren er americana.

– Vi spiller musikk av blant annet The Band, Neil Young og Little Feet. Vi har valgt å legge oss på én sjanger og henge musikken på en knagg, sier Aas-Hansen.

Bandnavnet MF35 er inspirert av traktoren Massey Ferguson 35, og bandet ble startet i 2004–2005.

– Det begynte med at Per og Henrik spilte i husbandet «Muddy Waters», der jeg og Leif etetr hvert ble med. Vi synes det var moro og det ble til at vi bare begynte, forteller Aas-Hansen.

Alle fire bandmedlemmene synger, og de ønsker å skape et harmonisk lydbilde.

Turné med Living Thing

Aas-Hansen forteller at ELO-tribute bandet Living Thing, der alle i MF35 unntatt Per Tobro deltar, også har flere spillejobber foran seg i 2019.

– Vi skal spille på Bjørkelangen 9. februar. Det er en mulighet hvis noen ikke fikk med seg konserten på Årnes, deretter skal vi videre til Trondheim, sier Aas-Hansen, og legger til at Living Thing har blitt veldig godt tatt imot, og at bandet har høstet god respons.

– Totalt er vi ti mann på scenen pluss lydmann og lysmann, så det koster en del å dra rundt på turné, sier Aas-Hansen.

Dyktige musikere

Nestleder i Nes Blues Club, Jon Troli, håper at nesbuene nok en gang fyller Pakkhuset lørdag kveld. Først spiller Daylight og deretter spiller MF35.

– MF35 er et gammelt band med dyktige musikere. De er Nes sitt svar på Traveling Wilburys, sier Jon Troli, som gleder seg til begge konsertene.

– Det er tradisjon å ha lokale band på Pakkhuset, og det er fint å ha musikk i to forskjellige sjangre, noe som spleiser musikkinteressen, sier Troli.

Han er imponert over mengden musikere Nes har å by på.

– Det er ingen steder i landet som har så mange musikere som her i Nes, og vi i Nes Blues Club her veldig fornøyd med at de lokalene bandene vil spille hos oss, sier Troli.

tommy@raumnes.no

annonse