Hvor er alle menneskene? Uforklarlig forsvinning i storbyen.

Gazotti Vehlmann: Alene. 1. Forsvinningen

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren

Sommerkvelden er varm og fin, folk rusler rundt i byen, kommer hjem etter jobb og lever sine vanlige liv. Fem barn legger seg med ulike forventninger til morgendagen.

Ivan håper at foreldrene kommer hjem fra jobb før han legger seg. Han må klare seg alene i den store rikmannsvillaen. Ivan er veldig god med dataspill.

Lea lager stadig nye oppfinnelser, hun er flink med mekaniske saker. Bor i et lite hus med familien sin.

Camilla øver til prøven i morgen. Hun er meget faglig dyktig. Bor sammen med familien sin i en leilighet.

Tommy ser på film selv om han skulle vært i seng. Bortskjemt gutt som har skilte foreldre. Trenger trygghet. Bor hos moren sin denne uken.

Dodji bor på barnehjem. Han plages av de andre barna og har en tøff fortid. Er vant til å klare seg selv. Forteller lite, men stoler ikke på voksne. Foreldrene er døde for lenge siden.

Når morgenen kommer er de fem alene. Alle andre er borte. Som om de aldri skulle ha eksistert. På leting etter andre folk møtes de i løpet av dagen og blir en liten gruppe som tar vare på hverandre. Nesehorn og tigre streifer rundt i gatene og går til angrep på barna. De lager en base i huset til Ivan. Men det er ikke trygt for dyrene så de flytter til kontoret til Ivans far på toppen av det høyeste bygget i byen. Barnas forskjellige egenskaper kommer til nytte når de må forsvare seg mot dyrene.

Hva har skjedd? Hvor er alle menneskene og hvor kommer dyrene ifra? Og er de virkelig alene?

Dette er den første boken i serien «Alene». Tegneserien er populær og spennende. Budskapet om at hver enkelt utgjør en forskjell og at valgene du tar har noe å si for hvordan livet blir, er viktig også i vårt vanlige liv. Boken passer best for mellomtrinnet og oppover i alle aldre.