Humorserie med klassikerstempel

Kumatpakkene: Bjørn F. Rørvik, Per Dybvig

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Bjørn F. Rørvik er kjent som mannen bak Bukkene bruse på badeland, men har også skrevet en rekke andre utrolig morsomme bøker for barn. Sammen med tegner Per Dybvig har han gitt liv til en rev og en retthalet grisunge og bøkene har fått klassikerstempel. Bøkene egner seg for barn fra ca 7 år, men er minst like morsomme (morsommere) for voksne lesere.

Reven og grisungen er gode venner, men havner ofte i litt kinkige situasjoner takket være revens nysgjerrighet og uredde framferd. Grisungen er av den engstelige typen og forsøker fånyttes enten å stoppe eller redde situasjonene de havner i.

I boka Kumatpakkene forsøker de å finne ut av hvem som har tatt matpakkene til kua. Matpakkene som lå så hvite og nyinnpakkede på jordet, er plutselig forsvunnet. Kun noen merkelige spor står igjen. Er det UFO’r som har tatt dem?

Per Dybvig (t.v) og Bjørn Rørvik Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix . Foto: Vidar Ruud

Reven klekker ut en plan. Han lugger ut en sofa inne i rundballen, setter inn et eksosrør som lufterør, tar med seg grisungen og setter seg til å vente. Og vips svever de opp i lufta! Men hvor vil ferden ende? På en annen planet? Neida. Ferden ender i et stort rede. Redet til snøffelhønsene! Snøffelhønsene er store som ufoer og ser ut som en blanding av elefant og struts og har IQ på linje med en … tja. Vanskelig å si. Men hvorfor har snøffelhønsene tatt kumatpakkene og vil kua få maten tilbake tidsnok til vinteren?

Det er over 10 bøker i serien om reven og grisungen og gjennom serien får vi hilse på både dustemikler, reddikhaier, vaffelfisker, nissefuter, tutomater og mange flere. Det er en fryd å høre forfatteren lese høyt, så lydbøkene er absolutt å anbefale!

Bjørn F. Rørvik er en ordkunstner og leker med ord. Det er ikke bare nye dyrearter kan finner opp, men også ord og uttrykk, noe hans elleville gåtebøker også vitner om. Bukkene Bruse på badeland er en av Norges mestselgende barnebøker og nye og gamle fans kan glede seg over seriens fjerde bok i sommer; Bukkene bruse drar til syden.