Torsdag bryter Even Finsrud trommehinnen i Kulturkafeen med sitt eget humoristiske trommeshow. 	Pressefoto
Torsdag bryter Even Finsrud trommehinnen i Kulturkafeen med sitt eget humoristiske trommeshow. Pressefoto

Humor og trommeshow

Even Finsrud startet trommekarrieren med strikkepinner på stoler og puter. Nå har han en mannsalder med erfaring som han som alltid sitter bakerst.

– Hvordan ser verden ut fra den harde trommestolen, og hvordan er det å være en musikers beste venn. Dette er bare noen av spørsmålene Even Finsrud vil gi svar på i showet «Even Finsrud Bryter Trommehinnen» i Kulturkafeen førstkommende torsdag.

Lang erfaring

Even fikk sitt første trommesett som unggutt i Kongsvinger på 1970-tallet, noe som kom til å sette preg på resten av karrieren. Finsrud er i Nes blant annet kjent som regissør før Seniorkabareten og forskjellige revyoppsetninger, men også for å medvirke på trommer i Vazelina Bilopphøggers sammen med Arnulf Paulsen, og som trommeslager i Bjølsen Valsemølle. Han sier selv at trommeslagerne alltid sitter bakerst, og blir alltid bedt om å spille lavere. Denne gangen er det Finsruds tur til å stå foran i rampelyset, med en forestilling om trommer, livet og alt som betyr noe.

Kjente trommeslagere

– Trommeslagere sitter alltid bakerst, og er alltid skjult på bandbilder. Bortsett fra Ringo Starr og Arnulf Paulsen, hvilke andre trommeslagere har du hørt om, spør Finsrud i pressemeldingen.

I Kulturkafeen kommer han til å spille flere musikalske eksempler og by på flere historier og anekdoter fra sitt eget liv bak trommene.

– Du kjenner igjen grooven på «Billie Jean» av Michael Jackson umiddelbart, men visste du at Ndugu Chancler spiller trommer, sier Finsrud, som også kommer til å spille eksempler på tøffe tromme-teknikker han har brukt masse tid på å lære seg, men senere aldri fått brukt for.

– Det er ikke lett å være låtskriver når du alltid må låne gitar og lære bort melodien til sangeren, vel vitende at en syngende trommis er like visuelt spennende som å ha en kommode foran på scenen, sier Finsrud.

tommy@raumnes.no