Høstjevndøgn, årets mest magiske og spennende kveld. To gutter en pakt.

Ryan Andrews: Dette var pakten vår

Regel nummer 1: ingen vender nesa hjemover. Regel nummer 2: ingen ser seg tilbake.

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Gamle tradisjoner og historier danner grunnlag for mye av det i tror på og lever etter. I kveld settes rislampene på vannet. Med ønsker, drømmer og takknemlighet slippes de ut på elva og flyter av gårde. Barn har alltid fulgt etter lampene for å se om de synker eller flyter. I år lager mange av dem en pakt. De skal sykle langs elva og aldri se seg tilbake før de vet hva som skjer. De vil vite om lampene letter fra vannet og svever opp i himmelen og blir til stjerner som det sies i den gamle sangen.

Men elva er lang, kvelden er mørk og stadig flere snur og drar hjem. To blir tilbake og fortsetter. Ben og Nataniel starter på en reise ulik alt annet de har opplevd. De møter Bjørnefiskeren. Gammel tradisjon sier at bjørner fisker helt spesielle fisk på høstjevndøgn. Det er en voksen bjørn som arver retten til å fiske og skal ta med fisk tilbake til sin familie. Sammen fortsetter de å følge etter rislampene. Men elva slynger seg vekk fra veien og våre venner må få hjelp av Madam Majestetisk til å lage et kart som viser hvordan de skal finne lampene igjen.

Hennes kjempestore kråke tegner et kart og sammen med hunden hennes må Ben og Nataniel gjøre et oppdrag som betaling for kartet. De skal hente en spesiell ingrediens til en mikstur som skal gjøre fullmånen svakere. For nå lyser den så sterkt at lyktene ikke vil finne veien til verdensrommet.

Denne vakre tegneserieromanen fra Japan er et eventyr å lese. Historien smyger seg inn under huden og skaper en følelse av å være i en annen verden. Illustrasjonene viser en nydelig historie om vennskap og mot. Og om å tro på seg selv å stole på andre. Den handler om de store spørsmålene i livet, om tradisjon og folketro.

Ta en pause, gi deg selv ro og bli med og sverg til pakten. Ikke se deg tilbake.