SANN HISTORIE: "A Hidden Life" er en sann historie om Franz Jägerstätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig. Foto: SF Studios

Historier fra virkeligheten

En sann historie fra 2. verdenskrig er blant nykommerne på Årnes kino denne uka.

Historien om Franz Jägerstätter som nektet å kjempe for nazistene under 2. verdenskrig er en av filmene som har premiere på Årnes kino fredag.

I filmen møter vi den østerrikske bonden Jägertsätter som blir møtt med trusselen om henrettelse for forræderi. Hans urokkelige tro og hans kjærlighet til kone og barn holder hans ånd i live.

Strålende mottakelse

Filmweb-no skriver at filmen hadde verdenspremiere i den prestisjetunge hovedkonkurransen til filmfestivalen i Cannes og fikk strålende mottakelse fra den internasjonale pressen. IndieWire hevdet at dette er regissørens beste film siden mesterverket «The Tree og Life».

PREMIERE: "Bombshell", med Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie i hovedrollene, har premiere på Årnes kino fredag. Foto: Nordisk Film Distribusjon

Aktuelt drama

Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie og John Lithgow spiller hovedrollene i det hyperaktuelle dramaet «Bombshell», basert på skandalen som i 2016 truet med å velte medieimperiet Fox News. Filmweb.no skriver at «Bombshell» er et avslørende blikk bak fasaden hos den mektigste og mest kontroversielle medieorganisasjonen vi har sett, men også den eksplosive historien om kvinnene som felte den mektige og kontroversielle mannen som skapte den.

Dette er ukas filmer på Årnes kino:

Frost 2

Hvorfor ble Elsa født med magiske krefter? Sannheten kommer for en dag og truer hennes rike. Sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven, legger hun ut på en farlig, men bemerkelsesverdig reise. Amerikansk animasjon. Spilletid: 1t 43 min. Aldersgrense: 6 år.

FROST: "Frost 2" byr på gjensyn med Elsa. Foto: Pressebilde

Tunnelen

En tankbil kolliderer i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Norsk spenning. Spilletid: 1t 43 min. Aldersgrense: 12 år.

NORSK DRAMA: Thorbjørn Harr og Mikkel Bratt Silset spiller brannmenn i det norske dramaet "Tunnelen". Foto: Nordisk Film

Cats

Filmmusikalen basert på Andrew Lloyd Webbers største teatersuksess, Cats har blitt film full av dans og musikk. Musikal. Spilletid: 1t 48 min. Aldersgrense: 6 år.

CATS: En av premierefilmene 1. juledag er musikalen "Cats". Foto: Pressefoto

Star Wars: The Rise of Skywalker

Dette er det siste kapittelet i den høyt verdsatte Skywalker-sagaen hvor nye legender blir født og den endelige kampen for frihet gjenstår. Amerikansk action. Spilletid: 2t 22 min. Aldersgrense: 12 år.

ACTION: "Star Wars: The Rise of Skywalker" Foto: Lucasfilm

21 Bridges

Allerede som barn lærte Andre Davis om politilivets tøffe vilkår da faren hans ble drept i tjeneste. Nå er han selv politimann, og når åtte kolleger blir nådeløst skutt under et ran sverger han på å hevne alle som mistet livet i kampen for New York-innbyggernes sikkerhet. Amerikansk action. Spilletid: 1t 43 min. Aldersgrense: 15 år.

PREMIERE: Chadwick Boseman og Sienna Miller har hovedrollene i "21 Bridges", som har premiere på Årnes kino fredag 3. januar. Foto: Pressefoto

Bombshell

Makt, drømmer og mot kolliderer når Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie utfordrer sin eneveldige toppsjef Roger Ailes i John Lithgows skikkelse. Amerikansk drama. Spilletid: 1t 48 min. Aldersgrense: 9 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FILMNYHET: Nicole Kidman har en av hovedrollene i "Bombshell". Foto: Nordisk Film Distribusjon

A Hidden Life

Når en østerriksk bonde blir møtt med trusselen om henrettelse for forræderi, er det hans urokkelige tro og hans kjærlighet til kone og barn som holder hans ånd i live. Amerikansk/tysk biografi/drama. Spilletid: 2t 54 min. Aldersgrense: 12 år.

NYKOMMER: A Hidden Life vises på Årnes kino fredag. Foto: SF Studios