SAMMEN PÅ ROLSTAD: Stian Carstensen (t.h.) og Elias Akselsen står sammen på scenen på Rolstad gård lørdag. Foto: Heiko Junge/NTB

Her blir det særegent og spontant: – Et unikum

– Dette blir en aften med mye improvisasjon. Vi lover en spesiell, spennende og god konsert, sier Stian Carstensen, som kommer til Fenstad i helga.

Multiinstrumentalisten fra Eidsvoll underholdt på Rolstad gård under Vegalangs i Vormadalen i fjor.

– Konserten var så vellykket at vi ønsket han velkommen tilbake, sier Anne Kristin Rolstad.

Lo og koste seg

Hun beskriver Carstensen som en utrolig historieforteller og forteller at folk lo og koste seg.

Les også
Kaffen er klar ved kirkeruinene

– Flere formidlet at de ikke hadde hatt det så moro på flere år. Men først og fremst er han jo et unikum som musiker, påpeker Rolstad.

Lærte å synge rundt bålet

Når han kommer tilbake lørdag 18. juni har han valgt å ta med seg sanger og tradisjonsformidler Elias Akselsen. Han lærte seg sitt fag rundt bålet med sin taterslekt i barndommen.

Som tenåring og ung mann levde han som omstreifende musiker i Sverige, hvor han blant andre sang med Cornelis Vreeswijk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lise på kulturgården Huser: – Har blitt det jeg drømte om

Elias Akselsen og Stian Carstensen blir av mange betraktet som en særegen duo. Konserten vil inneholde formidling av taternes spesielle sangtradisjon og deres historie som utsatt minoritet. Siden år 2000 har Akselsen gitt ut fire plater i samarbeid med multiinstrumentalist Stian Carstensen.

Tatersanger og historier

– Vi vil spille fra vår rikholdige katalog med sigøynermusikk, eldgamle tatersanger, som Elias lærte av sin far rundt bålet, vi vil presentere stev og historier fra både Spyttmyra og Finnskogen. Dette blir en aften i spontanitetens navn med mye improvisasjon, forteller Stian Carstensen.