TURNE: Henrik Maarud overtar trommene i CC Cowboys i sommer, og turnestarten er 25. mai. Bandet kommer til Nes 7. oktober. Foto: Jan Erik Hæhre

Henrik overtar trommene i CC Cowboys

– Det blir rart å reise på turné med noen man ikke er i familie med, sier trommeslager Henrik Maarud – som nå skal trå til i CC Cowboys.

Etter 32 år bak slagverket i CC Cowboys har nemlig Agne Sæther valgt å takke for seg i CC Cowboys. Det skjer ifølge bandet uten dramatikk. Dermed er Magnus Grønneberg den eneste igjen av originalbesetningen fra 1989.

Og når det smått ikoniske rockebandet legger ut på en stor sommerturné, er det altså Henrik Maarud (39) som tar over trommestikkene.

Les også
Musikksamarbeid som vekker oppsikt

– Det er superstas å få en slik henvendelse. Før pandemien trappet jeg ned livespillingen, jeg syntes jeg hadde reist mye og lenge, og ville ha ro – uvitende om at det bar mot to års livetørke, sier Henrik Maarud, som første gang spilte med CC Cowboys på Kongsberg jazzfestival i fjor.

Var veldig moro

– Bandet syntes det var like moro som jeg syntes, så i fjor høst ble jeg spurt om å bli med dem fast som musiker. Jeg håper jeg kan bidra med noe, komme inn med energi og en ingrediens som kan ta bandet videre, sier Henrik Maarud til NTB.

Han har siden han var fire år spilt med storebroren Amund Maarud i ulike bandsettinger, på en hærskare plater innen både blues og rock.

CC COWBOYS: Bandet skal ut på en omfattende turné, samtidig som konsertopptak fra ifjor slippes og ny musikk på gruppens album nr. 13 kommer senere i år. Med på turneen blir trommeslager Henrik Maarud, her til venstre på bildet. Foto: Nina Djærff, NTB kultur

– Det blir rart å reise på turné med noen man ikke er i familie med! Men det musikalske DNA-et er på plass, sier han om CC Cowboys-medvirkningen og legger til at han faktisk spurte storebroren om det passet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Notodden og Tons

– Amund er i bandsetting som funker med Lucky Lips og har ikke behov for meg i den rollen akkurat nå. Vi hadde et møte, familien først. Men så viste timingen seg å være god, sier Henrik Maarud.

CC Cowboys

• CC Cowboys er et norsk rockeband fra Fredrikstad.

• Deres første album utkom i 1990 og hadde tittelen Blodsbrødre.

• Bandets navn stammer fra sangen «C.C. Cowboys» av det svenske bandet Imperiet.

• For debutalbumet Blodsbrødre ble CC Cowboys kåret til årets nykommer under utdelingen av Spellemannprisen 1990.

• Magnus Grønneberg er bandets frontfigur, og den eneste gjenværende av originalbesetningen.

Kilde: Wikipedia

– Og nå skal du til Notodden og ikke spille blues?

– Det hadde jeg aldri trodd, ler Maarud, som har spilt på den tradisjonsrike bluesfestivalen en rekke ganger. Men sommeren byr også på å stå på plakaten sammen med Korn og Dimmu Borgir når CC Cowboys spiller på Tons of Rock.

Savnet publikum

CC Cowboys har brukt de siste årene til å gå inn og ut av studio, skrive nye låter og øve på gamle låter – og skal også slippe ny musikk i 2022. Nå tar Magnus Grønneberg med seg et utvidet liveband rundt til sommerens konserter.

Les også
Amund i rykende fersk musikkvideo: Her kjenner du deg garantert igjen

I tillegg til Per Vestaby på bass, Jørn Christensen på gitar og multiinstrumentalisten Kyrre Fritzner blir det Henrik Maarud på trommer og Eirik Tovsrud Knutsen på keyboard. Sistnevnte spilte med brødrene Maarud i The Grand fra 2006 til 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommer til Årnes

Turneen starter 25. mai i Tønsberg. På lista står tre konserter med Kringkastingorkestret, i Lillestrøm, Drammen og Fredrikstad, i kjølvannet av at CC Cowboys spilte med KORK i fjor sommer i Holmenkollen. Opptak derfra skal bli TV-program på NRK og en fysisk og digital utgivelse, som slippes 13. mai.

Les også
Amund Maarud: – Å tenke på meg selv uten gitaren i fanget har jeg brukt lang tid på

CC Cowboys spiller også på Tons of Rock i slutten av juni, Trollrock på Beitostølen og Wrightegaarden i slutten av juli og på Notodden bluesfestival 6. august. 7. oktober inntar bandet Nes kulturhus.

I november/desember kommer, i følge Sony Music, bandet med nytt studioalbum, nummer 13 i rekken.