Hele familiens store skilsmissebok

Heidi Linde: Olivias liv; Annen hver uke

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren

Heidi Linde er opprinnelig fra Kongsvinger og har utgitt kritikerroste bøker både for barn og for voksne. Hun har også skrevet manus for film og teater. Linde er utrolig dyktig til å beskrive hverdagslivet, det store i det lille (og motsatt) og det er lett å kjenne seg igjen i hennes bøker, både for voksne og barn.

I «Olivias liv; Annen hver uke» beskriver Linde en hverdagssituasjon som nok er kjent for mange barn. Å bok èn uke hos mamma og èn uke hos pappa. Olivia er godt fornøyd med situasjonen. Hos mamma er det fullt hus, bråkete, morsomt og kaotisk. Hos mamma bor kjæresten hennes Bjørn og hans fire sønner. Olivia går i klasse med Viktor, de er veldig gode venner og deler også rom. De yngre tvillingbrødrene er en kime til mye latter og moro, men også flaue episoder og kaos. De er impulsive og sier akkurat det de tenker, selv når de nok burde ha holdt munn. Det er trangt og rotete i leiligheten, med så mange mennesker og i tillegg noen dyr. Olivia elsker det, men synes også det kan være godt når mamma-uka er over og hun kommer til pappa. Pappa bor med sin kjæreste i et stort hus, der det alltid er ryddig og reint, sunn og god mat på bordet og langs samtaler rundt måltidene. Olivia har til og med to rom hun disponerer. Hun vår hjelp til skolearbeidet og står alltid i fokus hos de voksne. Men i slutten av uka kan det bli litt for stille og da er det deilig å komme til mamma igjen.

Alt føles perfekt. Helt til to hendelser inntreffer. Det begynner ei ny jente i klassen og pappa forteller en «god nyhet».

Heidi Linde .Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald

Lindes bøker er alltid morsomme, men hun evner alltid å ta barns følelser og tanker på alvor. Tross den lette tonen boka starter i, får vi også godt innblikk i de såre følelsene; dårlig samvittighet, sorg, sjalusi og usikkerhet som skilsmissebarn gjerne kan stri med. Boka gir et realistisk innblikk i skilsmissefamilier med bonusforeldre og –søsken. Dette er et must-read for både voksne og barn som befinner seg i samme situasjon.

Linde er i sommer også aktuell med romanen «Hva hun klager over når hun klager over husarbeide»