Amund Maarud med de to konstellasjonene han vil opptre med på Notodden i 2023: Til venstre med Knut Hem og Roy Rogers, til høyre med Jace Everett. Han har spilt inn plater med begge lag. Foto: NBF / Handout NTB kultur

Har fått en spesiell invitasjon

Amund Maarud blir Artist in Residence på Notodden Blues Festival til sommeren.

Det ble klart nå på tampen av året, melder festivalen – der Amund Maarud har spilt en rekke ganger siden han første gang deltok som bluesinteressert 13-åring på festivalens ungdomsseminar.

– Han har spilt hos oss med Maarudkara, Morudes, Amund Maarud Band, Amund Maarud & Vidar Busk, Lucky Lips med flere, og har fått Bluesprisen, er hedret med stjerne på Notodden Blues Walk of Fame og er sentral i dokumentarfilmen om Notodden Blues Festival, «Bluestown Rising», som gikk på NRK i sommer. Vi gleder oss stort over dette nye kapitlet i samarbeidet med Amund Maarud, sier festivalsjef Jostein Forsberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når det blir august 2023 skal Amund Maarud gjøre et knippe spesialkonserter:

Den ene er med «True Blood»-stjernen Jace Everett, som opptrer på Notodden for første gang etter nylig å ha sluppet platen «Raus» sammen med Maarud. Everett gjør også en solokonsert med eget materiale – og slipper neppe unna å spille «Bad Things».

Den andre konserten Maarud gjør er med en annen amerikaner, slidelegenden Roy Rogers – som har vært gitarist for Bonnie Raitt og John Lee Hooker. Rogers og Maarud har i selskap med Knut Hem akkurat spilt inn en plate i Maarud-brødrenes gårdsstudio Snaxville – og den slippes før sommeren.

Amund Maarud skal også holde Masterclass for ungdommene på Little Steven’s Blues School, og bli intervjuet i «Talking Blues»-serien av den amerikanske bluesjournalisten Art Tipaldi.