STERK SCENEDEBUT: Første gang Guro Fladby Ukkestad sto på en scene var på TV-programmet The Voice foran TV-kameraer og mentorer. Foto: TV2

Guro (24) sto på en ordentlig scene for første gang: – Jeg måtte pushe meg ut av komfortsona

Guro Fladby Ukkestad (24) har både skrevet og utgitt egen musikk. I oktober sto hun på scenen for første gang, og det på The Voice foran TV-kameraer og fire mentorer.

– Jeg har vært med på en søknadsprosess for The Voice siden juni i fjor, og det er komplisert å komme så langt som jeg gjorde. Opptakene ble gjort i oktober, forteller Guro Fladby Ukkestad (24), som studerer låtskriving og musikkproduksjon ved Høyskolen Christiania.

Etter å ha vært gjennom en lang The Voice-prosess med flere auditions og lydprøver, kom Guro til slutt med på den TV-sendte blind auditionen med de fire mentorene og TV-kameraene på plass. Forrige fredag kveld ble episoden sendt på TV2.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har holdt på hemmeligheten lenge, sier Guro.

Les også
Guro (22) skrev låta «Flower Season» på 15 minutter - Hør låta her

Sang Steinbakken-cover

Selv om Guro har flere egenproduserte låter å velge mellom, ble låtvalget på blind audition Emma Steinbakkens «Hopelessly Hopeless». Guro forteller at det kan være en fordel å synge ei låt mentorene har hørt og kjenner fra før.

– Jeg er veldig glad i musikken til Emma. Hun er en god formidler og skriver god musikk. «Hopelessly Hopeless» traff meg skikkelig første gang jeg hørte den. Låta er veldig fin og bærer en fin historie. Det er en av mine favorittlåter, sier Guro.

Til tross for at Guro fikk flere komplimenter av The Voice-mentorene, trykket ingen av mentorene på den røde «Jeg velger deg»-knappen.

– The Voice er beinhardt og det er en kjempetøff konkurranse. Det var første gang jeg sto på en ordentlig scene, og jeg vant uansett mye på det. Jeg måtte virkelig satse og pushe meg ut av komfortsonen, forteller Guro.

Selv om Guro ikke gikk videre i konkurransen, angrer hun ikke på deltakelsen. For noen år siden var det helt utenkelig at hun skulle stå på The Voice-scenen.

– Jeg husker at vi satt og så på The Voice og mamma sa «den scenen skal du stå på en dag». Jeg svarte at det aldri kom til å skje, men plutselig så sto jeg der, forteller Guro.

Det var først etter at hun ble kontaktet av produksjonsteamet med spørsmål om å delta, at Guro bestemte seg for å sende inn en søknad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Å synge i The Voice var overveldende, men veldig fint. Jeg hadde med meg mamma hele dagen, noe som var veldig trygt og godt, forteller Guro.

Les også
Fra jenterommet til Spotify: – Jeg har flest lyttere i Mexico

Musikk i London

Som en del av utdanningen i låtskriving og musikkproduksjon har Guro nylig vært på låtcamp i London. Der fikk hun møte bransjen og skrive masse nye låter. Flere av de nye låtene ligger klare og venter på en plan for utgivelse på digitale strømmetjenester. Guro skal videre på utveksling til London der hun igjen får møte bransjen, noe som forhåpentligvis åpner nye dører.

I STUDIO: Guro Ukkestad jobber mye i studio. Etter et semester i London skal hun skrive en bachelor i låtskriving og musikkproduksjon. Foto: Privat

– Jeg skal gå et semester i London og så skrive bachelor. I tillegg lager jeg nye låter hver uke og har planer om å slippe en EP. Jeg jobber på tvers og samarbeider med mange fra skolen, forteller Guro.

Selv om moren er fra Årnes og pappa fra Skarnes, er det i Oslo at Guro liker seg best.

– Jeg elsker å bo i byen der jeg kan møte bransjen. Jeg jobber med å bryte janteloven og skryte om man får til noe, noe som er veldig unorsk. I musikkbransjen må man tørre å vise hvem du er, hva du kan, og hva du er god til, forteller Guro.

Les også
Guro (23) tok det store valget: – Kjæresten oppmuntret meg

Veldig pop-ete

I fjor høst slapp Guro låta «Bad Vibrations» som har rundt 300 000 avspillinger. Etter hvert håper hun på å få til noen konserter i hjembygda Nes.

– Ting kommer seg på beina igjen etter koronapandemien. Skal man holde konsert må man ha en del å vise fram, men det hadde vært koselig å deltatt med ett par-tre låter, sier Guro, som har sett på de forskjellige arrangementene i Nes og vurderer mulighetene for å bidra på musikkfronten.

Tilbakemeldingene har vært gode etter både «Bad Vibrations» og deltakelsen i The Voice.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er veldig pop-ete av meg og mest glad i popmusikk. Det var et eventyr å delta i The Voice og mulighetene har ikke stoppet opp, sier Guro, som jobber mye i studio og har flere nye poplåter på gang.