FARGERIK UTGIVELSE: Guro Ukkestad (23) gir fredag ut sin tredje låt "Colours" sammen med Braunfufel. Foto: Tommy Simon Norum

Guro (23) tok det store valget: – Kjæresten oppmuntret meg

Etter at Guro Ukkestad ga ut «Flower Season» i november har det skjedd mye for den unge nesbuen. Nå har hun sluttet på sosionomstudiene for å satse for fullt på musikken, og fredag slipper hun «Colors» i samarbeid med et amerikansk plateselskap.

– Det var først og fremst kjæresten min som oppmuntret meg til å satse. Han spurte hvorfor jeg skulle studere til sosionom når å synge er det jeg brenner for, sier Guro Ukkestad (23), som for tiden er bosatt på Årnes.

Guro heter Fladby til mellomnavn, men har enn så lenge tatt artistnavnet Guro Ukkestad, selv om det er vanskelig å uttale på engelsk.

Fladby-navnet har tilknytning til morssiden på Årnes, mens Ukkestad-navnet hører til farssiden på Skarnes.

Etter at Guro ble intervjuet av Raumnes i november i forbindelse med utgivelsen av «Flower Season», har det skjedd mye. Guro har flyttet fra Oslo til Årnes, i tillegg til at hun har sluttet på sosionomstudiene for å begynne på bachelor-utdanning innen låtskriving og produksjon på Høyskolen Kristiania til høsten.

Fredag denne uka slipper hun låta «Colors» sammen med Braunfufel, i samarbeid med Miami-baserte Sovereign Records.

Låta kan du fredag høre på www.raumnes.no, eller på digitale strømmetjenester.

Les også
Guro (22) skrev låta «Flower Season» på 15 minutter - Hør låta her

Fargerik utgivelse

«Colors» er som navnet sier en fargerik utgivelse. Guro holder seg fortsatt i popsjangeren, men har blandet inn en del EDM (elektronisk dansemusikk, journ.anm.).

– «Colours» handler om en kjærlighet og det å være så forelsket i noen at man mister en del av fargene. Mens kjærligheten består av farger, kan kjærlighetssorg være at alt blir svart/hvit, sier Ukkestad, som har skrevet sangen sammen med amerikanske Susan Perez-Pinales.

Perez-Pinales bor i New York, og de to har hatt kontakt via sosiale medier.

– Nå får man ikke reist til USA på grunn av pandemien, men jeg ser fram til å dra til New York og ha sessions der, forteller Ukkestad, som på grunn av tidsforskjellen har hatt de fleste øktene på nattetid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er et nattmenneske som er mest kreativ på kveldstid, så det passer meg fint, forteller Ukkestad.

Tredje singel

Tidligere har Guro gitt ut «Tear and Build It Up» i mai 2020, etterfulgt av «Flower Season» i november. Mer eller mindre tilfeldig fikk hun kontakt med musikk-mentor Robbie Rosen i New York, som satte henne i kontakt med plateselskapet Sovereign Records i Miami.

– Jeg har en PT (personlig trener) i Oslo, og det viste seg at han også driver med musikk. Han satte meg i kontakt med Rosen, som har gitt oppdragene videre til plateselskapet, forteller Ukkestad.

Den tredje låta «Colors» har premiere i morgen, og låta lanseres på alle digitale strømmetjenester. Guro gleder seg til lanseringen og publikums tilbakemeldinger.

NY SINGEL FRA GURO UKKESTAD: Slik er forsiden på Guro Ukkestads nye singel "Color". Foto: Privat

Hun røper at hun har flere planer på gang, uten at utgivelsesdato er endelig bestemt enda.

– Jeg holder på med fire nye prosjekter, og et par av dem kommer forhåpentligvis i løpet av året. Det blir også innen pop/EDM-sjangeren, røper Ukkestad.

Les også
Nes Blues Club inn på Topp 10-lista igjen

Drømmer om rampelyset

Ved å slutte på sosionomstudiene og begynne på musikkstudier, kan Guro fortelle at hun følger drømmen, selv om hun er klar over at det er en krevende bransje å gå inn i.

– Drømmen er å stå på en scene og framføre sangene mine. Noen har kunst på galleriet, mens andre framfører musikk. Målet er at andre skal kjenne seg igjen i følelsene, og tekstene skal være personlige men ikke private, sier Ukkestad.

Selv om hun er glad i å synge, er det spesielt skrivedelen som motiverer.

– Prosessen ved å skrive låter er utrolig fint, og ideene er gøy å jobbe med. Når man skriver musikk blir man aldri utlært. Skriver man først en bra sang, kan man like gjerne skrive en til mens man er i gang, forteller Ukkestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv hører Guro mest på pop og mild EDM, selv om hun i det siste også har fått øynene mer opp for rockesjangeren.

– Jeg hadde aldri trodd det, men rockesjangeren er både kul og fin. Jeg ønsker å utforske flere sjangere. Det er flere sjangere jeg ikke kan nok om og vil lære mer av, forteller hun.

Guro legger til at det i musikken ikke er noen regler, og at det er sunt å utforske nye sjangere.

Fikk korona-boost

Selv om Guro ikke har fått anledning til noen livekonserter i løpet av pandemien, har koronaperioden gitt henne en kreativ boost.

– Det er litt enten eller. Enten stopper det opp, eller så får man en boost. Jeg har brukt tiden til å være kreativ. Alle er nok klare for en normal hverdag igjen og korona har satt en stopper for konsertene, sier Ukkestad, som ikke angrer på at hun sluttet på sosionom-utdannelsen. (En sosionom har høyere utdanning i sosialt arbeid, og hjelper mennesker med å forebygge, løse og redusere sosiale problemer. Journ.anm.)

– Jeg tror artist-yrket vil gi meg mer enn å være sosionom, og jeg kommer fortsatt til å møte mange forskjellige mennesker man må tilpasse seg, sier Ukkestad.

Nå føler hun at hun er på rett spor og at ting går i riktig retning.

– Musikkbransjen er vanskelig, og man må regne med ti nei for hvert ja. Det handler om å oppsøke det og gi av seg selv, sier Ukkestad.

Med mentor Rosen og Sovereign Records med på laget, ser Guro fram til vegen videre.

– Det er et så sterkt og godt team som er med på å forsterke sangene mine. Det er et sterkt samarbeid, og etter «Colors» nå på fredag går reisen videre, forteller Ukkestad.