GIR UT NY SINGEL: Guro Fladby Ukkestad (22) fra Årnes gir i dag ut sin andre singel "Flower Season" på digitale strømmetjenester. Foto: Pressefoto

Guro (22) skrev låta «Flower Season» på 15 minutter - Hør låta her

Årnes-jenta Guro Fladby Ukkestad (22) gir tirsdag ut sin andre singel «Flower Season». Musikk-lidenskapen startet som hobby, men nå drømmer Guro om å kunne leve av musikken.

– De to låtene er to kontraster og handler om to sider av en forelskelse, Guro Fladby Ukkestad (22), som tirsdag ga ut sin andre singel «Flower Season».

I mai ga Guro ut sin første singel «Tear and Build It Up», og tirsdag denne uka kom oppfølgeren.

HØR LÅTA HER:

– Den første låta er mer sørgelig, mens dette er ei gladlåt. Jeg har jobbet med låta i fem-seks måneder, og er superspent på å dele den med andre, sier Fladby Ukkestad.

Flytter til Årnes igjen

FØLGER DRØMMEN: For Guro Fladby Ukkestad (22) startet musikken som hobby, men utviklet seg etter hvert til et mål om å bli levebrød. Foto: Pressefoto

Guro er født og oppvokst på Årnes der hun bodde fram til treårsalder. Moren er fra Årnes og faren fra Skarnes, så hun er godt kjent på begge sider av kommunegrensa. Ved siden av at mye tid går med til musikk, jobber Guro også i barnehage. Hun er for tiden bosatt i Oslo, men er på flyttefot tilbake igjen til Årnes.

– Jeg skal bo hjemme et år eller to mens jeg jobber videre med musikken og studerer sosialt arbeid. Jeg skal utdanne meg til sosionom, og tenker at det uansett er greit å ha en utdanning å stå på, sier Fladby Ukkestad, som framover skal satse aktivt på musikken.

Popsjangeren

Selv plasserer Guro seg i pop-sjangeren, som også er musikksjangeren hun selv hører mest på. Hun har ingen bestemte favorittartister, men hører på det meste innenfor popen.

– Jeg hører på stort sett alt innen popmusikken, og er glad i alt innenfor pop, sier Fladby Ukkestad.

Popmusikk er en levende sjanger, og Guro forteller at man som popartist må følge bølgen. Hun håper lytterne tar godt imot «Flower Season», ei låt hun skrev på 15 minutter.

– Jeg skriver alle låtene mine selv, og «Flower Season» satt jeg meg ned og skrev på 15 minutter, sier Fladby Ukkestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om hun ikke spiller noe instrument ved siden av å bruke stemmen, har Guro alltid en melodi i hodet når hun kommer til studioet.

– Jeg har en melodi klar i hodet da jeg kommer til studio, som vi overfører på et vis, og jeg får hjelp med akkompagnementet, forteller Fladby Ukkestad.

Planer om konserter

«Flower Season» ble tirsdag sluppet på digitale strømmetjenester, i tillegg til at låta ble spilt på Radio Kongsvinger. Guro forteller at hun samarbeider med andre artister, men at det ble vanskelig med konserter i 2020 grunnet koronaviruset.

UTE DIGITALT: Sammen med singelen «Tear and Bulid It Up» som kom ut i mai, ga Guro Fladby Ukkestad tirsdag denne uka ut «Flower Season» på digitale strømmetjenester. Guro forteller at hun har brukt mye tid på låta, og er superspent på mottakelsen fra publikum. Foto: Pressefoto

– Jeg håper at det blir opptredener og konserter etter korona, sier Fladby Ukkestad, som ikke utelukker at hun blir å se og høre på lokale scener i tida som kommer.

Til tross for smitteverntiltak og korona, blir det likevel ikke stille fra den unge artisten.

– Det kommer mye mer musikk, og jeg samarbeider blant annet med en tysk produsent, forteller Fladby Ukkestad.

«Flower Season» er spilt inn i Oslo, nærmere bestemt på Vakuum Studio på Bislett. Guro er spent på tilbakemeldingene og responsen fra publikum.

– De gode tilbakemeldingene er en del av motivasjonen, i tillegg til målet om å kunne leve av musikken, sier Fladby Ukkestad, som lover at nesbuene skal få høre mer nytt og spennende popmateriale i framtiden.