Frits forteller hemmeligheten bak 40 år med julehefte

Førsteutgaven av Jul i Nes så dagens lys i 1982.

TRADISJON: Frits Wahlstrøm viser det eldste «Jul i Nes» fra 1982, her sammen med den langt fyldigere utgaven fra 2021. Fredag forteller han julehefte-historien i biblioteket. Foto: Tommy Simon Norum

Når Nes bibliotek 16. desember arrangerer sitt siste «Fredagspåfyll» før jul, er Frits Wahlstrøm fra Nes Presseklubb invitert til å fortelle om sitt forhold til julehefter. Frits vil fortelle historien om bygdas mangeårige julehefte, «Jul i Nes», som i år kom ut i sin 39. utgave. Frits har hatt innlegg i dette juleheftet hvert år siden første utgivelsen, og har i tillegg vært redaktør for flere årganger.

SE VIDEO HER

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Førsteutgaven av Jul i Nes så dagens lys i 1982, og har siden kommet ut hvert år, bortsett fra i 2002 og 2003.

– Ingen andre kommuner på Romerike har i dag sitt eget julehefte. Tidligere ble det utgitt lokale trykksaker i mange bygder før jul, men nå er det svært få kommuner i landet som har et lokalt julehefte, sier Frits.

Selv har han vært lærer og jobbet flere år som journalist i Nes. Frits var også en av initiativdeltakerne til stiftelsen av Nes Presseklubb i 1980, en forening som den gang besto av journalistene i de tre konkurrerende avisene Raumnes, Glåmdalen og Romerikes Blad, samt noen frilansere. Ønsket om å gjøre noe sammen førte til utgivelsen av «Jul i Nes» for 40 år siden.

Frits var også var kommisjonær for et forlag allerede i tenårene og solgte julehefter på dørene i sin hjemby, Levanger.

Hele historien forteller han fredag i biblioteket.