SIKRET SEG BILLETTER: Kristin Myrvang hører mye på Ole Ivars og bruker mange av låtene på Snapchat-kontoen «kmyrvang8». Hun var rask til å sikre seg billetter til konserten "Takk for alle fine år" i Nes kulturhus førstkommende fredag. Foto: Tommy Simon Norum

Fredag skal Kristin på konsert: – Jeg hører på Ole Ivars hver dag

På Snapchat-kontoen «kmyrvang8» skildrer Kristin Myrvang livet som kubonde, ofte med Ole Ivars-musikken i bakgrunnen. Fredag sikret hun seg billetter til «Takk for alle fine år-konserten».

– Jeg snapper litt fra gårdsdrifta og hverdagslivet som kubonde, og da bruker jeg mye Ole Ivars. De har mye bra musikk og mye man kjenner seg igjen i, sier Kristin Myrvang.

Kristin er bonde på heltid og driver gården Øvre Hunstad sammen med Kåre Anders Ingeborgrud. Daglig legger hun ut oppdateringer på Snapchat om livet på gården.

– Det startet med at bøndene fikk dårlig omtale i media, og at jeg ønsker å vise livet som kubonde både fra de gode og de dårlige sidene, forteller Myrvang, som har en offentlig profil og flere tusen følgere på Snapchat-profilen «kmyrvang8».

Les også
Ole Ivars trakk fulle hus

Flere favorittlåter

Nylig var Kristin på sledetur i Finnmark, og da kunne det ikke passet bedre å bruke Ole Ivars-låta «Samefolkets land» på Snapchat-innleggene. Hun har flere favorittlåter fra bandet som har holdt det gående i 58 år.

– Skal jeg ut å sykle eller riste på kroppen hører jeg ofte på «I Kjempeform». Rundt på forskjellige campingplasser i skyttersammenheng passer det med «Kongen av campingplassen», og har jeg en tung dag setter jeg på «Vi tar det til manda`n», forteller Myrvang.

KLAR FOR KONSERT: Kristin Myrvang gleder seg til å høre Ole Ivars i Nes kulturhus, og er klar for å trimme sangmusklene. Foto: Tommy Simon Norum

Gården Øvre Hunstad har totalt 125 kuer, i tillegg til korn og grasproduksjon. I løpet av året blir det flere lange kvelder og våkenetter, og da bruker Kristin musikken for å holde seg i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Musikk hjelper å holde energien oppe, forteller Myrvang.

Norges mestselgende danseband

Ole Ivars startet med en musikkinteressert guttegjeng fra Hamar-området i 1964, og utviklet seg til å bli Norges mest populære og mestselgende danseband. Bak seg har de utallige dansegallaer og dansetilstelninger, i tillegg til at Ole Ivars har gjestet konsertsaler og kulturhus over hele Norges land.

– Bandet har også spilt til dans og underholdning med kongelige i salen ved flere anledninger, og var førstevalget blant danseband da Den Norske Opera & Ballett feiret åpningen av Operabygget i Oslo, skriver bandet i ei pressemelding.

Les også
Ole Ivars byr på konsert med humor

På 50-årsdagen til Ole Ivars i 2004, ble bandet hedret av Nationaltheatret/Torshovteatret med en musikal bygget på Ole Ivars-sanger, som fikk navnet «En får være som en er – En Ole Ivars musikal». Musikalen ble så populær at den på nytt ble satt opp på Nationaltheatret sommeren 2016.

Sikret seg billetter

Da det ble kjent at Ole Ivars kommer til Nes kulturhus fredag 29. april med konserten «Takk for alle fine år», var Kristin rask til å sikre seg billetter.

– Det er noe eget å få høre bandet så lokalt. Jeg har kjøpt et par billetter og er klar for å trimme sang-musklene litt, forteller Myrvang, som flyttet fra Bærum til Nes som 20-åring og ble mer og mer kjent med musikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– En i vennegjengen sang på «Kalle med fela» i en fest vi var på, og jeg begynte å høre mer og mer. Nå hører jeg på Ole Ivars hver dag, forteller Myrvang, som gleder seg til konserten.

Ole Ivars fikk med seg Espen Hagen Olsen som vokalist i 2019, etter at Tore Halvorsen ga seg etter 30 år. Ellers består bandet av originalmedlemmene Ole Ødegård og Arne Willy Foss, i tillegg til Morten Nyhus, Bjørn Elvestad og William Kristoffersen, sistnevnte primus motor, bassist og låtskriver, som har medvirket på 25 av bandets 37 studioalbum.

58 ÅR PÅ VEGEN: Ole Ivars startet i 1964 og har holdt det gående i 58 år. I dag består bandet av Ole Ødegård, Arne Willy Foss, Morten Nyhus, Bjørn Elvestad, William Kristoffersen og Espen Hagen Olsen. Foto: Pressefoto

– Ole Ivars er absolutt ikke noe gamlis-musikk. De spilles mye i Bygdeungdomslaget og har blitt en del av musikkhistorien, sier Myrvang, som gleder seg til å høre Ole Ivars-klassikere på rad og rekke på hjemmebane i Nes.