Framtidas talenter samlet på scenen

Unge kulturtalenter fylte Nes kulturhus lørdag.

Mange kjenner til UKM som Ungdommens kulturmønstring, men arrangementet har byttet navn til Ung Kultur Møtes, og det er gjort mer åpent og tilgjengelig for alle som vil prøve seg på scenen uten å måtte tenke på poenger, nominasjoner og konkurranseaspektet.

KONFERANSIER: Katarina Olsen var kveldens konferansier og loset tilhørerne trygt gjennom et forrykende show. Foto: Ole Kaldal-Key

Ungdom helt ned i 12-årsalderen viste seg fram på scenen, og publikum fikk høre alt fra Pirates of the Carribean spilt på flygel av Lovisa Nohlin til Ingeborg Utheim Iversens framføring av en opera som traff alle toner perfekt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

PIANO: Lovisa Nohlin spilte Pirates of the Caribbean. Foto: Ole Kaldal-Key

Rundt 100 unge utøvere innen en rekke kultursjangre deltok i den lokale kulturfestivalen. I tillegg til over 20 innslag på scenen, deltok 35 unge på workshops på dagen og rundt 40 viste sine arbeider i utstillingen i foajeen.

– Her har vi fått se alle kulturuttrykk, sier Nadja Strand, inspektør i Nes kulturskole.

OPERA: Ingeborg Utheim Iversen Foto: Ole Kaldal-Key

Strand, Terje Andersen, leder ved fritidsklubben og Rino Hemstad Eliassen fra UngINes utgjorde arbeidsgruppa som sto for arrangementet, og de åpnet også sceneshowet lørdag kveld.

F. V: Terje Andersen, Nadja Strand og Rino Hemstad Eliassen. Foto: Ole Kaldal-Key

– For oss handler det om at unger som er kulturinteresserte skal møtes, at de knytter nye bånd, ser hverandre, lytter til hverandre, lærer av hverandre, blir venner og heier på hverandre, at de er kreative og nysgjerrige sammen, sier Strand.

Hun påpeker at de ønsker et godt og trygt miljø i Nes for alle unger der de kan utfolde seg kreativt, være den de er og bli sett og hørt.

FILMSKAPERE: Edvard, Adrian, Thomas og Vemund Foto: Ole Kaldal-Key
PIANO: Mathias Norum Foto: Ole Kaldal-Key

Lørdagens arrangement viste en god variasjon i programmet og publikum fikk servert alt fra Mathias Norum sine låter, til country framført av Katarina og Kevin samt en god blanding coverlåter.

COVERLÅTER: F. V: Betina, Ingeborg, Katarina og Kevin. Foto: Ole Kaldal-Key
GOD MIKS: Betina, Ingeborg, Katarina og Kevin. Foto: Ole Kaldal-Key
COUNTRY: Katarina og Kevin. Foto: Ole Kaldal-Key
SANG: Natalia framfører en sang sammen med sitt nye band. Foto: Ole Kaldal-Key
BASSIST OG GITARIST: Hafsa og Oliver. Foto: Ole Kaldal-Key
BASSIST OG GITARIST: Hafsa og Oliver. Foto: Ole Kaldal-Key

Det var ikke bare musikalske framføringer på scenen. Nes Dansekompani imponerte med sine dansere, og unge filmskapere viste også hva de har laget.

Nes Dansekompani. Foto: Ole Kaldal-Key
Nes Dansekompani. Foto: Ole Kaldal-Key

Gjengen fra teaterworkshopen viste også fram hva de lærte under lørdagens workshop, og sørget for at latteren runget godt i salen under sin framføring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TEATERWORKSHOP: Teaterworkshopen imponerte med improvisasjon. Foto: Ole Kaldal-Key
GITAR: Leif Inge Gulstad. Foto: Ole Kaldal-Key