Julekonsert: For andre gang ble julekonserten «Tidlig i desember» avholdt i Årnes kirke. 65 personer hadde møtt opp for å få med seg konserten. Foto: Tommy Simon Norum

Førjulsmagi i Årnes kirke

Med dempet belysning, en times julekonsert og skolerte vokalister, klarte Susan Delbekk Johansen nok en gang å bringe førjulsmagien til Årnes kirke onsdag kveld.

– Vi har jobbet med julesanger i minst to måneder, og gleder oss til å framføre julesangene våre for dere, innledet Susan Delbekk Johansen, som for andre året på rad gjennomførte konserten «Tidlig i desember» i Årnes kirke.

Les også
Susan sang for fullsatt kafé

Med seg hadde Delbekk Johansen kantor Tone Åsheim Henriksen, i tillegg til vennene Håkon Steinsholt og Maren Hallberg Solhaug, som hun begge ble kjent med på Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Ro og julestemning

Etter at Susan åpnet med «Jul, jul, strålende jul», ble konserten etterfulgt med «Have Yourself a Merry Little Christmas», «Mitt hjerte alltid vanker» og Joni Mitchells «River», som alle var med på konserten i fjor. Nye låter for året var blant andre «Ave Maria», «Himlen i min favn», «I ett lite hus» og «Nordnorsk julesalme».

– Målet er at dere reiser hjem med masse julestemning, sa Delbekk Johansen, som er vokst opp både i Skogbygda og på Fjellfoten.

Rundt 65 personer benyttet onsdagskvelden til å få med seg konserten i Årnes kirke, og fikk muligheten til å finne litt ro i den ellers så travle førjulstida.

Førjulsmagi

Førjulsmagi: Sammen med Håkon Steinsholt og Maren Hallberg Solhaug holdt Susan Delbekk Johansen (midten) julekonsert i Årnes kirke onsdag kveld. Sammen skapte de toner med førjulsmagi. Foto: Tommy Simon Norum

Tone Åsheim Henriksen spilte både orgel og piano under konserten, og alt var duket for at den times lange konserten skulle få publikum i julestemning.

– Vi hadde Bremnes som tema andre året på Musikkteaterhøyskolen, sa Delbekk Johansen, da hun innledet «Desemberbarn» av Kari Bremnes.

Julestemning: Som solonumre framførte Susan Delbekk Johansen blant andre "Jul, jul, strålende jul", «Himlen i min favn» og «Jula hjemme». Foto: Tommy Simon Norum

Med seg på julekonserten hadde de også «Selmas sang», som blir en stadig mer populær julesang, og er hentet fra TV-serien «Snøfall». Etter den norske versjonen av «Home for Christmas» av Maria Mena, ble konserten avsluttet med at Håkon Steinsholt framførte «O helga natt», før alle tre sang «God jul igjen» av No. 4, og ekstranummeret «Deilig er jorden» til et stående publikum i Årnes kirke.

– Foreløpig har jeg ingen videre konsertplaner, men vi får se hva som skjer. Uansett håper vi på ny julekonsert neste år, sier Delbekk Johansen.

Les også
Susan (24) har sunget så lenge hun kan huske