Flytt deg Harry Potter! Her kommer Morrigan Kråkh!

Townsend, Jessica: Ingenlund-serien

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Australske Jessica Townsend debuterte med et dundrende brak i 2017 med den magiske fantasyserien Nevermoor (Ingenlund). Raskt ble den en internasjonal snakkis og sammenlignet med Harry Potter. Og denne boka fortjener det faktisk. Ingenlund er ikke lik Harry Potter, men den magiske følelsen og spenning kan absolutt sammenlignes. Men Ingelund står solid i seg selv med et fantastisk persongalleri, original historie, intrikat plot og tette spenningstopper.

Morrigan Kråkh lever med en forbannelse over seg. På sin 11. bursdag skal hun dø. De første sidene i boka er som en dyster svart-hvitt film; Morrigan har hele livet fått skylda for alt det gale som skjer i byen og til og med hennes egen far ser fram til å bli kvitt henne. Minuttene tikker mistrøstig fram mot midnatt og Morrigans dystre skjebne. Men i siste sekund dukker redningsmannen Jupiter Nord opp, med sin store paraply og fargesprakende dress. Med svarte skygger og glefsende kjefter jagende etter dem forsvinner de til den hemmelige byen Ingenlund. Og da er det som om alle regnbuens farger tilføres og boka fremvises på verdens største kinolerret. Morrigans nye hjem er et hotell der vegger, rom og lysekroner skifter fasonger og farger etter sitt eget forgodtbefinnende. De ansatte og faste beboere blir Morrigans nye familie og for et persongalleri dette er!

Forfatteren Jessica Townsend Foto: Veronica Karlsen / NTB Foto: Veronica Foto: Karlsen

Redningsmannen Jupiter Nord ønsker at Morrigans skal opptas i det Vunderlige Selskap, men veien dit er lang og kronglete. Morrigan må gjennom en rekke utfordringer i tett konkurranse med barn som har de mest spektakulære evner. Morrigan har igjen slike evner, men Nord er overbevist om det motsatte.

Bøkene er en som en gnistrende fyrverkerimix av Mary Poppins, Harry Potter og Hunger Games. Universet er originalt, spennende og morsomt. En sann fryd å lese, mye takket være en gnistrende god oversettelse av Kirsti Vogt. En vunderlig leseopplevelse venter deg! Og flere bøker kommer.