ER I RUTE: Festivalledelsen i matfestivalen Brød & Cirkus synes at årets program er både godt og fyldig. Fra venstre: Elisabeth Stabell, Ola André Olsen og Tonje Dahlstrøm.

– Festivalen har vært en suksess siden starten

Lokale produsenter av både mat og kultur byr på seg selv når det ønskes velkommen til den 11. utgaven av matfestivalen Brød & Cirkus.

– Vi er klare og vi gleder oss. Festivalen har vært en suksess siden starten og det er ingen tvil om at vi har klart å lage en festival både nesbuer og tilreisende vil ha, sier Ola André Olsen i festivalledelsen.

Festivalen åpner fredag om en uke, 22. september.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fra tre til to dager

Siden starten har festivalen blitt arrangert over tre dager, men i år er festivalen kuttet med én dag på grunn av at Nes kommune valgte å kutte i støtten til festivalen.

– Det er selvfølgelig noen ting som faller bort, og programmet blir ikke like innholdsrikt som tidligere år, men jeg synes vi har klart å lage en god festival med et godt program, fortsetter Olsen.

Han understreker at festivalen ikke skal være en stor konsertfestival, men en festival der de lokale skal spille en stor rolle.

– På vår festival får både lokale matprodusenter og lokal kulturutøver blomstre på de ulike arenaene. Publikum kommer år etter år og viser at de liker det de får oppleve både av lukter, smaker og ikke minst gode kulturopplevelser, sier Olsen.

Tradisjonen tro åpner festivalen med næringsseminar. Årets seminar har fått tittelen «Næringsutvikling for framtida». Etter at seminaret er ferdig åpnes festivalen offisielt og folk kan tusle inn i matteltet og suge til seg både lukter og smaker.

Mye på liten tid

– Jeg synes årets program er både godt og fyldig og vi får til mye på liten tid. Det blir flere god kurs, kulturelle opplevelser og mange gode smaker, sier Olsen.

Festivalens første dag «Akevitt, Bobler & Musikk». Her får vinsomelier og brennevinsdestillatør Marthe Bøhn med seg musikals støtte i Audun Skjølberg og Stina Stenerud.

Lørdagen er full av aktiviteter og opplevelser for hele familien og etter en lang festivaldag avslutter bygdas egen Amund Maarud og Adam Douglas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi gleder oss veldig til å spleise bygdas egen Amund Maarud med en stor nasjonal artist. Jeg garanterer at dette blir bra. Og jeg vet også at det lokale bandet Peel trekker mange til festivalteltet lørdag kveld, sier Olsen.

Arena for utvikling og samarbeid

Festivalledelsen er også svært glade for at det lokale næringslivet på Årnes tar større og større del i festivalen fra år til år.

– AMFI Årnes har lagt feiringen av sitt 35 års jubileum til festivalen, Aanerud bakeri har også arrangement under festivalen og Elvekongen er også med. Festivalen skal være en arena for utvikling og samarbeid og jeg synes at festivalen viser at vi får til mye bra sammen når alle trekker i samme retning, sier Olsen.

Han ønsker seg sol og gnistrende flott høstvær, men blir det ikke det, blir det uansett festival.

– Festival blir det uansett og av erfaring vet vi at folk kommer, både i sol og regn, avslutter Olsen.