Ferie! Orientekspressen og selvsagt et mord

Robin Stevens: Mord på første klasse

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Å gå om bord i Orientekspressen er en fantastisk opplevelse. Tjenere hjelper passasjerene inn i toget og til kupeene deres. Lokomotivet som trekker toget er enormt og vognene skinnende blanke og luksuriøse, som et flott hotell på hjul. Venninnene Hazel Wong (fra Hong Kong) og Daisy Wells (fra England) møttes på kostskolen de begge bor på i skoleåret. De to jentene er detektiver og har oppklart flere saker, også mord! Denne sommeren holdes rettsaken etter mordet som skjedde hjemme på godset til Daisy og hun kan ikke dra hjem. Gleden stor da faren til Hazel inviterer Daisy med på Orientekspressen sammen med dem. Jentene deler kupe og er overveldet av alle de nye omgivelsene. Man skulle tro at alle Europas rikeste og mektigste mennesker reiste sammen. Med vakre klær, store hatter, dyr parfyme og mye bagasje kommer passasjerene om bord i toget. Et ektepar som selger slankepiller, en synsk kvinne, en utbryterkonge, en privatdetektiv, en forfatter og en russisk grevinne med sitt barnebarn, for å nevne noen.

Når Frøken Livedon kommer om bord i toget i siste øyeblikk, skjønner jentene at her er det mysterier å løse. De truer med å avsløre at hun er privatdetektiv og får vite at hun jakter på en internasjonal spion som er med på toget. Flere gåter dukker opp når en kvinne blir funnet drept inne i sin låste kupe. Dette er en sak for Hazel og Daisy! Kan boken «Mord på Orientekspressen», av Agatha Christie og store fat med nydelige kaker være med å løse saken?

Handlingen foregår på 1930 tallet og i denne boken «Mord på første klasse», reiser vi med Orientekspressen gjennom Europa.

Boken er nummer tre i en serie på fire bøker, «Et høyst upassende mord», «Arsenikken er servert», «Mord på første klasse» og «En hemmelighet for mye». Spennende lesning fra ca. 10 år og oppover eller som høytlesningsbok for hele familien. Hvem gjetter hvem morderen er først?