Er naboen din et troll?

Tor Åge Bringsværd, Lisa Aisato: Tambar er et troll

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Familien Dovre, Tambar, mamma og pappa, bor i en leilighet i byen. Når pappa kommer hjem fra jobben henger han av seg jakka OG buksa. For da kan endelig halen slippe ut. Deilig! Familien Dovre er nemlig troll. For lenge siden bodde trollene ute i store huler skjult for fiender, trygt og godt. Men så kom menneskene, og de var så redde for troll at de ville drepe alle sammen. Da fikk en smart trollmamma en ide. Hun laget en saft som gjorde trollene svake og små. Så nå bor trollene sammen med menneskene uten at vi vet det fordi trollene ligner helt på oss. Hvis du ser en person som har en liten furukongle på seg vet du at dette er et troll, for det er trollenes hemmelige kode for å kjenne hverandre igjen.

Når Tambar skal i barnehagen drikker han et glass saft før han går og får streng beskjed om å tenke på søte pusekatter hvis han blir sint. For han er altfor sterk så folk vil skjønne at noe er rart. Men en dag han husker med Gurine kommer to større gutter og tar huska. Da blir Tambar så sint at det ikke nytter å tenke på søte pusekatter. Han løfter opp guttene og holder dem langt over bakken. Heldigvis er det bare Gurine som ser det. Og jammen er ikke Gurine også troll! Godt å ha en bestevenn som man kan snakke om alt med.

Forfatter Tor Åge BringsværdFoto: Heiko Junge / Scanpix Foto: Heiko Junge
Illustratør Lisa AisatoFoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Dette supersjarmerende trollet fanger hjertet ditt og tar deg med på mange fine eventyr.

Serien om Tambar er hittil på 12 bøker, Bringsværd er en produktiv forfatter med stor fortellerglede. Kjent for Karsten og Petra og sjøormen Ruffus for å nevne noe. Han har mottatt en rekke priser, er oversatt til mange språk og har skrevet for både voksne og barn. Tambar er illustrert av Lisa Aisato. Hun er en anerkjent illustratør som både lager egne bøker og illustrerer for andre. Aisato fikk frie tøyler til å utvikle Tambar slik hun så ham for seg. Og Tambar har blitt en suksess. Han er en av de nye barnebokklassikerne for framtiden.