annonse

Er et ekte gjør-det-selv band

Gir ut singel og EP
Gir ut singel og EP: Ken Erik Klaseie fra venstre (vokal, bass), Simen Sjølie fra Fenstad (gitar, kor), Kasper Jakobsen fra Haga (gitar) og Ola Even Hogstad Hagen (trommer) utgjør bandet Henry Chinaski & The Weak. (Foto: Daniel Arntzen/Torjus Thesen)

Nesbuene Simen Sjølie og Kasper Jakobsen utgjør 50 prosent av bandet Henry Chinaski & The Weak. 12. mai slipper de singelen Buffalo Man.

Tommy Simon Norum

Musikk

- Vi har holdt på litt over ett år, og jeg og Ken Erik (Klaseie, journ.anm.) gikk musikklinja på Jessheim vgs for fire år siden. Siden har vi begge flyttet til Oslo, og vi startet bandet for å få utløp for det vi hadde inni oss, sier Simen Sjølie fra Fenstad, som spiller gitar og korer i bandet Henry Chinaski & The Weak.

Bandnavnet vekker nysgjerrigheten, og navnevalget er ikke tilfeldig.

- Henry Chinaski er pseudonymet til forfatter Charles Bukowski, og bandnavnet føyer seg inn i den rekka med blant annet Nick Cave and The Bad Seeds, forteller Sjølie.

Singel og EP

12. mai slipper Henry Chinaski & The Weak singelen Buffalo Man, der de også har laget en musikkvideo. 2. juni slipper de en EP med fire låter.

- Det er vanskelig å plassere egen musikk i en bås, men vi er i en blanding av garasjerock, americana og country. Vi bruker en lapsteel og pedalsteel som er det største kjennetegne for country, og blander sammen med garasjerock, forteller Sjølie.

Bandet er også en ekte gjør-det-selv gruppe, og i tillegg til at de har bygd lapsteel gitaren fra bunnen av, har vokalist Ken Erik designet coveret til den nye EP-en. Coveret har dermed fått en røff estetikk som speiler bandets upolerte sound, og motivet er framstilt med linoleumstrykk på papp.

Planer om mer musikk

- Vi øver så mye som mulig og satser ganske hardt. Vi skal gi ut mer musikk og skal spille konserter til høsten igjen, forteller Sjølie.

Først skal de spille under lanseringen av singelen «Buffalo Man» på kafeen Vespa og Humla 13. mai, deretter skal de ha slippkonsert for EP-en «A Spirit Of Bold Curiosity For The Adventure Head» på Uhørt i Oslo 6. juni.

- Vi er veldig stolt over plateselskapet Pisco Records, som er en del av Big Day Records, og vi er glade og stolte over at vi får være med der, sier Sjølie, som forteller at bandet etter hvert håper å kunne spille en konsert på hjemmebane i Nes.

annonse