INVITERER TIL KONSERT: Søndag blir det englesang i Nes kirke. Fra venstre: Maria Therese Bersås, Øyvind Sørum og Lajla Marie Sydtangen. Foto: Heidi Wexels Riser

Engelsk englemusikk med damekor og harpe

Engelsk julemusikk står på programmet når det ønskes velkommen til før-adventskonsert i Nes kirke førstkommende søndag.

– Noe av den beste tradisjonelle julemusikken er engelske carols, og det skal publikum få oppleve med damekor og harpe, sier kantor Øyvind Sørum.

Middelaldertekster

Han forteller at konserten begynner med Benjamin Brittens mesterverk “A Ceremony of Carols”. Det er kanskje Brittens mest populære verk og som ofte framføres før jul.

– Dette er en samling med carols basert på engelske middelaldertekster for damekor og harpe, som Britten skrev under krigen, forteller Sørum.

Deretter spiller Sørum to mindre orgelstykker før konserten byr på John Rutters “Dancing Day”, som også er en samling av kjente carols.

Seks profesjonelle sangere

– På konserten er et dameensemble på seks profesjonelle sangere med. Ensemble består av Guro Lødemel og Margitte Narvesen fra Det Norske Solistkor, de lokale sangerne Maria Therese Bersås fra Årnes og Lajla Marie Sydtangen, kirkemusiker i Nes, og i tillegg er Gro Bente Kjellevold, kjent operasanger og Marianne Bye Granheim fra Det Norske Solistkor med. På harpe er Norges mest kreative og innovative harpist, Sunniva Rødland. Hun har doktorgrad i harpe fra Norges musikkhøgskole og har fått strålende kritikker for sin nyeste plate, forteller Sørum.

Han understreker at det er god plass i Nes kirke, og smittevernet er godt ivaretatt.

Vi ønsker velkommen til en flott musikkopplevelse i Nes kirke. Konserten er støttet av Norsk kulturråd, Creos vederlagsfond og Nes kommune, avslutter Sørum, som leder konserten.