SPRUDLENDE FØLELSE: Håkon Solbakken Bryni og Katrine Sørlie spiller Emil og Ida på Funnefoss industriarbeidermuseum på Opaker lørdag. De gleder seg. Bak ser vi Daniella Synnøve Stende (Krøsamaja), Edvard Ensrud-Skraastad (Anton) og Norah Hovland Hepsø (Alma). Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

– En sprudlende og god følelse

To ganger har korona satt en stopper for barnas teateroppsetting. Nå får de endelig møte publikum igjen.

– Dette blir kjempegøy! Det kribler i kroppen, sier Norah Hovland Hepsø.

– Det er en sprudlende og god følelse, sier Håkon Solbakken Bryni.

De spiller Alma, mor til Emil, og Emil i forestillingen om Emil i Lønneberget som vises ute på gressbakken på Funnefoss Industriarbeidermuseum i dag lørdag.

– Veldig lei korona

14 barn i alderen 10–14 år kan endelig utfolde seg med kostymer og innøvde replikker og gjøre det de liker aller best, nemlig å spille teater. Det har de ikke gjort siden koronaen kom i mars i fjor. I november 2019 hadde barneteatergruppa i Nes revy- og amatørteater sin siste forestilling. Etter det har to forestillinger blitt avlyst på grunn av koronapandemien.

SNEKKERBODEN: Omgivelsene på Funnefoss industriarbeidermuseum er perfekte kulisser for Emil-forestillingen. I front ser vi Benedicte Hansson (Lina). Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

– Jeg er veldig lei korona nå. Man mister litt motivasjon når man vet at det kan bli avlyst, sier Alexander Sjøli Hansen, som har rollen som Alfred.

Utsolgt forestilling

Men nå vet han og de andre teaterbarna at lørdagens forestilling ikke blir avlyst. Alle de 200 billettene er solgt, og stemningen er god før de skal entre friluftsscenen på Funnefoss.

– Vi måtte avlyse forestillingene våre både i mars i fjor og i juni i år. Nå kan vi endelig vise fram det vi har øvd på, sier Linda Hepsø, leder i barneteatergruppa i Nes revy- og amatørteater.

ENDELIG: Alexander Sjøli Hansen (Alfred), Daniella Synnøve Stende (Krøsamaja), Håkon Solbakken Bryni (Emil), Katrine Sørlie (Ida), Norah Hovland Hepsø (Alma) og Edvard Ensrud Skraastad (Anton) spiller i Nes revy- og amatørteaters barnegruppes oppsetting av "Emil i Lønneberget" på Funnefoss. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Lang tradisjon

Historien om den lysluggede gutten i Katthult er kjent for de fleste, og det er også stor grad av gjenkjennelse både i historien og sangene som blir presentert på museet lørdag. At teaterbarn inntar gressplenen her, er en lang tradisjon, og de siste årene er forestillingen lagt til Vegalangs på Opaker.

– Vi har hatt teater her på Funnefoss i mange år. I 2017 viste vi også Emil i Lønneberget, sier instruktør Annikken Hansson.

Hun synes det er gøy å endelig kunne vise teater igjen. I november håper og tror hun barneteatergruppa kan vise forestillingen «Jul i Enebærlia» i storsalen i Nes kulturhus.