En historisk spenningsroman med både mord og erotikk

Sarah Waters: Gjestene

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Vi befinner oss i 1922, i et av Sør-Londons beste strøk. Mange brødre og ektemenn har blitt borte under krigen. Av den grunn må mor og datter Wray spe på økonomien ved å ta inn leieboere i det store fornemme huset. Overklassesystemet er i forfall. Datteren, Francis, er nå både kokk, vaskehjelp og tjenestepike, noe hun misliker sterkt. Hun trenger sårt litt forandring. Før faren og brødrene døde, hadde hun sine egne drømmer og planer for fremtiden. Alt var i forandring på den tiden, og sammen med sin kjære venninne ville hun kaste tradisjonene og samfunnsklassene. De var «barn av en ny tid». Men alle planene gikk raskt dukken da Francis måtte ta ansvar for moren og hjemmet. Moren er en krevende og humørsyk husfrue, som har vanskelig for å tilpasse seg den nye tilværelsen og tiden. Hun er strekt tradisjonsbundet. Men èn ting må hun gå med på – å ta inn leieboere for å klare utgiftene. Utad kaller moren dem «gjestene» sine. Det er for ydmykende å si at de har leieboere, selv om alle vet hva det egentlig dreier som om.

Et ungt ektepar flytter inn til dem, og det oppstår både spenninger og frustrasjon på flere plan. Lilian og Leonard Barber har et turbulent ekteskap. Lilian har behov for selskap og noen å snakke med, og Francis blir etter hvert en fortrolig for henne. Dette får følger som ingen som klarer å forutse.

Sara Waters har fått gode kritikker, mange lesere og har vunnet flere priser.