BARE HUMOR: Nyhetsredaktør Elisabeth Johnsen i Raumnes fikk en telefon litt utenom det vanlige.

Elisabeth i Raumnes ble tulleringt av Jon Almaas: – Skjønte ikke helt hva jeg var med på

Tv-profilen lovte at han «skal drive den mest veldrevne gården i Nes.»

Det ble en dag litt utenom det vanlige for nyhetsredaktør Elisabeth Johnsen i Raumnes, da hun fikk satt over en telefon fra sentralbordet.

«Det er Jon Almaas», hørte hun, før hun rakk å plukke opp telefonsamtalen som ble satt over fra sentralbordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han presenterte seg som en som snart skulle bli «nesbuing» og var kjapt ute med å fortelle at om jeg ikke visste det, så er han den mest kjente programlederen i Norge, sier Johnsen, og legger til:

– Jeg skjønte ikke helt hva jeg var med på. Latteren i bakgrunnen avslørte at dette måtte være noe tull, så jeg ble jo umiddelbart litt stressa, men det er selvfølgelig mest gøy å bli oppringt av en som er så morsom - og så må jo Almaas etter hvert lære at det heter nesbu, ler Johnsen.

Godt utgangspunkt

På telefonen med Johnsen ga Almaas også uttrykk for at han planlegger å drive den «mest veldrevne gården i Nes», at bygda er heldig å få ham som skattebetaler og hvorfor Raumnes ikke dekket lanseringen av det nye programmet hans.

Johnsen, som selv bor på gård, mener Almaas bør ha gode forutsetninger for gårdsdrift om konsesjonen går i orden.

– Han sier selv at han ikke kan noenting om å drive gård, men at han er veldig interessert i å lære seg det som skal til. Almaas sier at han har en ambisjon om å drive jorda selv, og gjøre det bra. Det tenker jeg er et godt utgangspunkt - landbruket trenger folk som er villige til å satse, og ikke bare kjøpe seg et fint sted å bo på landet, smiler hun.

LANSERING: Jon Almaas fra Kamikaze under presentasjon av programmene for kommende høst på TVNorge, HBO Max, discovery+ og Warner Bros.

Tulleringing

Etter samtalen ble hun oppringt av Discovery, som forklarte at samtalen hadde vært direktesendt i forbindelse med høstlanseringen av et nytt TV-program der Jon Almaas er programleder.

Her skal han sende Calle Hellevang-Larsen, Mia Hundvin og Magnus Devold ut på ulike ubehagelige oppdrag med skjult kamera. Programlederen hinter til TV2 om at det kan oppstå ubehagelige situasjoner i det nye humorprogrammet.

På lanseringen ble han altså utfordret til å ringe sin nye lokalavis etter selv å ha satt andre deltakere i programmet i utfordrende situasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men man blir som sagt litt satt ut, men det er jo bare humor - og så fikk vi oss en skikkelig god latter på kontoret, sier Johnsen.

– Har du opplevd noe likende før?

– Man får jo mange forskjellige henvendelser som journalist, alt fra hyggelige tips til sinna tilbakemeldinger, men dette var en ny vri!

– Hva tror du om Jon Almaas som tilskudd i bygda?

– Det tenker jeg er kjempebra og ikke minst god reklame for landbrukskommunen Nes! Og så ønsker jeg jo selvsagt Almaas varmt velkommen til en fantastisk vakker kommune å være bosatt i.

– Er det noe du angrer på at du ikke fikk sagt?

– Ha, ha, hadde jeg fått forberedt meg litt, skulle jeg gjerne vært litt kjappere i replikken. Men Almaas er jo usedvanlig god i muntlig, så det eneste spørsmålet jeg fikk summet meg til å stille var om han hadde fått konsesjon. Han venter visst fortsatt på svar.

– Men neste gang Jon Almaas ringer, og det håper jeg jo at han gjør, da er jeg garantert bedre forberedt!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

P.S. Raumnes kommer snart med et eksklusivt intervju med den kommende nesbuen (eller var det nesbuing?).