EN DRØM: For kantor Øyvind Sørum er det en drøm som går i oppfyllelse når det nye Bösendorferflygelet innvies i Nes kirke.

– Dette er en drøm som har gått i oppfyllelse

Søndag innvies det nye Bösendorferflygelet i Nes kirke. – At vi har klart å få til dette er veldig gøy, sier kantor Øyvind Sørum.

Før jul i fjor valgte Sparebankstiftelsen DNB å gi 450 000 kroner til et nytt flygel i Nes kirke. I tillegg ga Aurskog Sparebank 50 000 kroner for å realisere drømmen om et nytt flygel i Nes kirke.

STORFINT BESØK: Det er Håvard Gimse, en av de fremste og mest ettertraktede pianistene i Norge, som innvier det nye flygelet i Nes kirke.

– Det beste av det beste

– Det er helt utrolig at vi har fått det til. Flygelet som står her nå koster 1,2 millioner kroner nytt, veier 420 kilo er av massivt tre og det er det beste av det beste, smiler Sørum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Å kjøpe det nytt i Norge var det ikke penger til og det er ikke et stort bruktmarked for slike flygler i Norge. Derfor begynte Sørum å lete på nettsteder utenfor landets grenser.

– I påsken reiste jeg til Tyskland og i en liten landsby utenfor Frankfurt fant jeg det jeg lett etter. En Bösendorfer fra 2001, som knapt var spilt på. Prisen var 56 000 euro, noe som tilsvarer 630 000 kroner, forteller Sørum.

I sommer kom flygelet fra Tyskland til Vormsund i lastebil.

Det gamle flygelet i Nes Kirke, som er fra 1971, har ligget til salgs på finn.no siden i vår med en prislapp på 130 000 kroner, men er fortsatt ikke solgt. Når det blir solgt er det nye flygelet finansiert 100 prosent.

ERFARNE KAMMERMUSIKERE: Ssens trio, som består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj og Ellen Margrete Flesjø fra Vormsund på cello spiller også i Nes kirke under innvielse av kirkas nye flygel.

Innvier med storfint besøk

Søndag er det klart for innvielse av det nye flygelet og da er det Sørums studiekamerat og venn Håvard Gimse som tar plass ved flygelet.

– Jeg gleder meg veldig til innvielse av flygelet og storfint besøk i Nes kirke, sier Sørum.

I tillegg til Gimse kommer Ssens trio, som består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas bratsj og Ellen Margrete Flesjø fra Vormsund på cello.

– Denne trioen har etablert seg som en av de fremste kammermusikkgruppene i Norge og har også tidligere hatt konsert i Nes kirke med stor suksess. Ellen og Sølve har spilt i Grieg trio i nesten 35 år, og Henninge er kjent blant annet for sitt mangeårige medlemskap i Vertavokvartetten. Så det er noen av de aller mest kjente og erfarne kammermusikere i Norge som kommer til Nes kirke på søndag, sier Sørum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

DRO TIL TYSKLAND: Kantor Øyvind Sørum reiste til Tyskland og fant det nye Bösendorferflygelet til Nes kirke i en liten landsby utenfor Frankfurt.

Mozarts Sprudlende klaverkvartett

Håvard Gimse er professor ved Norges musikkhøgskole og har i mange tiår vært en av de fremste og mest ettertraktede pianistene i Norge og har også hatt en betydelig internasjonal karriere.

– På konserten framføres blant annet Mozarts sprudlende klaverkvartett i Ess-dur og Dvoraks kvartett i samme toneart, avslutter Sørum.

Det er Nes menighet som eier flygelet og det hører til i Nes kirke.