Det krever mot å ri på solstråler på høydeskrekk

Michelsen, Ida Tufte: Alma Freng og solfangerne

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

Alma Freng og solfangerne er journalist/produsent Ida Tufte Michelsens debutbok og vi kan jo bare håpe på oppfølgere! Boka passer for alle som elsker Harry Potter og som forhåpentligvis også har oppdaget «Ingenlund» av Jessica Townsend.

Alma og faren hennes har flyttet fra sted til sted hele Almas liv og nå står øya Evelsøy for tur. Ei stille og rolig øy, der ingenting skjer. Men en dag, til farens store skrekk og overraskelse, banker farmoren Alma aldri har truffet før, plutselig på døra. Alma får forbud mot å treffe farmoren, men nysgjerrigheten er stor. Alma får vite at hun er en solfanger, at hun må lære seg å fly og at det haster! Men alt må foregå i hemmelighet. «Med vante bevegelser tok hun tak i et gullkjede hun bar rundt halsen, og løftet det opp. En liten eske laget av glass kom til syne, ikke større enn en fyrstikkeske, og fylt med noe som skinte sterkt. Det var som om esken inneholdt et lite stykke hav som skinte i sola. Kvinnen løftet den ledige hånden, knipset, og vips, var hun borte.»

Ved hjelp av solstråler må Alma lære seg å reise med lysets hastighet. Alt levende har ulik lengde på sine tidstråder og Skjebnerådet har makten til å styre alle veseners tid på jorden. Nå trenger farmoren Almas hjelp til å bekjempe onde krefter og reise tilbake i tid. Vil Alma overvinne høydeskrekken og trosse farens innstendige befaling om ikke å treffe farmoren? Dette er ei fantastisk, magisk, spennende og morsom bok. Om å finne seg selv og plassen sin, om vennskap og mot, om å kjempe for noe du tror på, om hevn, om likheter og ulikheter, om livet og døden. Passer ypperlig som høytlesning for hele familien.

Ida Michelsen Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby