Konsert: Stian Carstensen (t.h.) holdt torsdag sin første solokonsert på tre år. På scenen i Nes kulturhus fikk han besøk av Amund Maarud og Elias Akselsen. Foto: Jan Erik Hæhre

Carstensen dro fullt hus

Stian Carstensen var torsdag ute på sin første solokonsert på tre år. Publikum fikk trimmet lattermusklene, og ble samtidig musikalsk imponert av multimusikeren og gjøgleren fra Eidsvoll.

– Det var så godt som fullt hus og publikum var veldig fornøyd. I tillegg til mange nesbuer kom det også mange fra Eidsvoll, sier kulturhussjef Ola André Olsen.

Stian Carstensen er bosatt i Eidsvoll og er multiinstrumentalist. Med seg til Nes Kulturhus hadde han både trekkspill, banjo, steelgitar og fløyte.

Artige monologer

Ved siden av instrumenter og demonstrasjon av ulike spilleteknikker, er Carstensen også kjent for sine humoristiske monologer på bred Eidsvoll-dialekt. Publikum torsdag kveld fikk høre blant andre monologen om gjeddefiske i Jøndalsåa som endte med dramatisk utfall.

– Etter to reinlendere i begynnelsen, framførte han to egenkomponerte låter på gitar. Deretter ble det ulike trekkspillåter, før han demonstrerte banjo-spilling på ny og gammel måte, forteller Olsen.

Lokalt trekløver

Mot slutten av konserten spilte Carstensen en fransk musette, og fortalte at faren hans hadde brukt 90 timer på å stemme trekkspillet. Mot slutten av konserten ble publikum overrasket med uannonserte gjesteartister.

– Amund Maarud kom og ble med på gitar, og konserten ble avsluttet med at Elias Akselsen kom på scenen og sang så nakkehårene reiste seg, forteller Olsen, som synes det var moro å se alle tre på scenene samtidig.

– Man kan si at det er de tre store fra Nes, Eidsvoll og Odal, sier Olsen.