Lysa Lystam Family Band spilte på Pakkhuset i 2017. Førstkommende lørdag er de tilbake. Bandet har ikke bare en frontfigur med en meget god sangstemme. Her er det kvalitet over hele linja.
Lysa Lystam Family Band spilte på Pakkhuset i 2017. Førstkommende lørdag er de tilbake. Bandet har ikke bare en frontfigur med en meget god sangstemme. Her er det kvalitet over hele linja. Foto: Sebastian Thorén

Byr på blues fra øverste hylle

Lisa Lystam Family Band byr på tight og genuin blues og er kjent for et meget bra liveshow.

Spontanitet, seriøsitet, latter og musikk med høy kvalitet preger showene til Lisa Lystam Family Band. Bandets popularitet øker, og i år blir de å finne på mange av de større festivalene rundt omkring. I tillegg blir det stadig flere opptredener nedover i Europa.

Kvalitetsband

Førstkommende lørdag tar de turen til Årnes og Pakkhuset.

– Jeg hørte Lisa Lystam første gang på Åmål Bluesfest. Hun har en flott bluesstemme som det er verdt å få med seg, sier Jon Troli hos arrangør Nes Blues Club.

– Fikk hakeslepp

Han husker at han ble mektig imponert av bandet på den konserten.

– Folk fikk jo hakeslepp av det, sier Troli.

The Swingville Bros er supportband og varmer opp publikum på Pakkhuset førstkommende lørdag kveld.
The Swingville Bros er supportband og varmer opp publikum på Pakkhuset førstkommende lørdag kveld. Foto: Urytr Byfra

Bandet platedebuterte med en EP i 2013. Året etter kom debutalbumet med egenkomponert musikk. Enda et album kom ut i 2016, med musikk som penser innom de fleste bluessjangrene.

Endelig tilbake

– Dette er jo ansett som det friskeste bluesbandet i Sverige de siste åra. Vi hadde dem på besøk i 2017, og vi var veldig fornøyd med opptredenen deres her da, sier Troli.

Så fornøyd var bluesklubben at de siden har mast en del for å få det svenske bandet tilbake.

Håper på godt besøk

Nå har de endelig lyktes.

– Nå kommer disse dyktige musikerne ens ærend hit fra Sverige for å spille for oss. Det gleder vi oss veldig til, og vi håper selvfølgelig at Pakkhuset blir godt besøkt neste lørdag. Kanskje får vi et publikum på over 200. Det er jo lov å håpe, sier Troli.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oppvarmingsband

Før Lisa Lystam Family Band entrer scenen spiller duoen The Swingville Bros.

– Det er bare to mann på scenen, men de høres ut som de er flere. Gitaristen bruker føttene til å spille trommer, sier Troli.

Duoen er Dag Børgeberg – vokal/gitar/trommer og Njål Ra – bass. De betegnes som veteraner i det norske rock ’n’ roll- og rockabillymiljøet og akter å få skikkelig swing på publikum på Årnes.

john@raumnes.no