Bøker ER virkelig magiske!

D.D.Everest: Archie Greene og det magiske museet

Sommeren er tiden for å kose seg med gode bøker. Biblioteket i Nes gir deg sine beste lesetips gjennom hele sommeren! Alle tipsene fra biblioteket finner du her: https://www.raumnes.no/dagens-anbefaling/. Det kommer nye anbefalinger gjennom hele sommeren.

De store røde øynene stirret på Archie og en dyp knurring kom fra mørket. Archie forsto at nå var det bare å komme seg unna, fort! På 12 års dagen får han levert en pakke av en advokat. Sammen med pakken kom en skriftrull. Den glemte advokaten å levere og historien starter derfor en dag for sent. I pakken var det en bok som skulle leveres til bokhandelen Den uendelige historie i dag. Men det vet ikke Archie når han åpner pakken. Boken er låst, men Archie klarer å åpne låsen. Boken sukker som en som har vært under vann lenge endelig får trukket pusten. Archie er en bokvisker, han hører magiske bøker og kan snakke med dem.

Når advokaten endelig får levert brevet går reisen til Oxford hvor hans tante og søskenbarna Torn og Tistel bor. Archie leverer boken dagen etter og møter bokbinderen Zebb som reparerer magiske bøker. Archie blir hans lærling og starter på museet for magiske bøker. Her er også Torn, sammen med mange andre lærlinger. Og selvfølgelig er fortellingen kampen mellom det gode og det onde. Bokslukerne er kommet til Oxford på jakt etter de syv «Vredebøkene» som rommer all verdens ondskap og makt. Museet gjør alt for å hindre at bøkene faller i feil hender. De fire Vredebøkene man kjenner til er låst inne og skjermet med sterk magi. Men noe ille er på gang, magiske vesener tapper bøker for magi og bryter seg inn i museet. Hvordan kan Archie, Tistel og Torn kjempe mot disse urgamle onde kreftene? Bestemors ord: Du er ikke virkelig modig uten å være virkelig redd, får ny betydning.

Boken er et herlig pusterom hvor vi forsvinner til andre steder og tider gjennom de magiske bøkene. Ved hjelp av nydelige varme drikker fra Rosas kafe, reiser vi til Museet under Oxford. Mange underlige episoder med blå flygende minidrager, bøker om hagestell som må gjødsles og vannes, bløtkaker med sardinfyll, skumle ulver og hemmelige beskjeder, gjør at jeg leser med en god følelse i kroppen, sulten på mer. Heldigvis er det en bok til om Archie Greene.